Mit tehetnék hogy ne költsem el a pénzem vagyis hogyan tanulhatnám meg gyűjteni a pénzt amit megkeresek?
17 éves vagyok egy rettentően ostoba családból származok ahol senki se tanított meg arra hogy életképes legyek példa. Anyám 0-24 telefonozik dögledezik az ágyban elvárja tőlem hogy majd elfogom őt tartani mikőzben teljesen életképtelennek nevelt...
Egyátalán van értelme élnem avagy az egész életem során negatív emóció fog adódni amiért életképtelen vagyok, szociális kapcsolataim egyátalán nincsennek így méginkább csak arra utalok hogy szar jövőm lesz
Anyád olyan, amilyen, vagy tudsz változtatni rajta, vagy sem.
Az viszont, hogy ne költsd el a pénzt és gyűjtsél belőle, az csak rajtad múlik.
Erre figyelj, hogyan osztod be, mi az, ami esetlegesen felesleges volt eddig, azt hagyd el, és keress továbbiakat.
Menni fog!!
Szerintem már az is előre lépés ha tudod milyen nem szeretnél lenni. A szociális kapcsolataidat építés. Az a tapasztalatom, hogy egy jó ismeretséggel jobb munkát kapsz mit egy csomó végzettséggel. De persze a tanulás is fontos, mert 8 általános kevés a jó fizető álláshoz.
Próbálj olyat végeztetett szeretni ami érdekel és szívesen csinálod akár egy szakma. Most még gondolom zsebpénzből gazdálkodsz. Ha fix a zsebpénz akkor oszd le napokra és ne költs többet egy héten mint amit azon arra a hétre kiszámoltál.
Esetleg diákmunka ha van annyi szabadidőd. Próbálj ki több fajt munkát tapasztalatnak is jó és nagyobb rálátásod lesz, hogy mit szeretnél a jövőbe csinálni.
Fel a fejel, az a fontos hogy legyenek céljaid. Apró célok.
Egyébként a munka világa, még darálosabb, ha nem jó helyen vagy nem jó emberekkel megkeseredik az életed.
Még a szárnyuk alatt vagy, tanulsz (gondolom).
Még meg se tapasztalhattad igazán mi az "élet", így honnan tudod, hogy "életképtelen" vagy.
Figyi, ha látod, tudod magadon mik a hiányosságaid, hát fejleszd őket!
Ne azon kattogjon az agyad, hogy mi és ki milyen rossz,hanem fogadd el a jelent, mint pillanatnyi állapotot és amire van hatásod változtass.
Pl önmagadon.
Te elméd, te tested, te irányítod, nem más.
Kommunikáció és önismeret hiány, nem probléma. Olvass és kutass fel információkat, könyveket, javaslatokat.
Most még több időd van ezekre, felnőttént kevesebb erre fordítható időd, energiád lesz, már csak a korral való fáradékonyság miatt is.
Az már egy jó jel, ha pl tudod gyenge a kommunikációs készséged.
Fejleszthető, csak fordíts rá időt, energiát és elmélettel párhuzamosan gyakorold a világban.
Van értelme élned, csak add meg magadnak a lehetőségeket avagy fedezd fel őket.
Jelenleg magadtól veszed el pszichés blokkokkal.
20 felett kezdődik igazán az élet és drasztikus változások.
Javaslom youtube-n pl Tanulom magam csatornát.
Könyveket is ajánl az Attis a sok mondandó mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!