Üdv! Az a nagy helyzet, hogy egyik szobában a konnektor a mai nap cserélésre került. Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű menet, de erre nem számítottam?
Mikor leszedtem a régit láttam, hogy 4 vezeték van( 2 kél összeszigszalagozva és két fekete összesülve) földelést hiába kerestem nem volt a konnektorba kötve. Hosszas gondolkodás utan rájöttem hogy egy fázis és egy nulla jön be a házba pont ott, a másik kettő meg megy a házba.( le volt kapcsolva a kismegszakito, peobaltam felkapcsolni de nem lett áram)
Gondoltam összekötöm a kettőt és ugy megy a konnektorba sikerült is, most jó. A kérdesem az egyik erre valami jobb megoldás? A másik, ugye nincs földelés, a konnektoron a földben sincs feszültség a hosszabbítoban meg van amit rádugok(mármint a földjében) eddig sose néztem nem tudom, hogy így volt e. Erre is valami megoldás? Vagy ennek így kell lennie föld nélkül?
Asse tudjuk, szobában volt-e mindez. Melegpadlós helyiségben régen nem volt kötelező a hibavédelem. Mondjuk, asse tudjuk, ez védőérintkezős aljzat volt-e, vagy kétpólusú, csak sejtjük, hogy védőérintkezős volt, ha meglepetésként érte a védővezető hiánya.
Asse tudjuk, van-e valahol a környéken még ilyen (mondjuk ugyanazon a falon), mert ha ide lesz védővezető húzva, akkor oda is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!