Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Honnan tudhatjuk biztosan...

Honnan tudhatjuk biztosan hogy az élet nem egy hosszú álom?

Figyelt kérdés

2022. dec. 7. 20:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A vak is azt mondta, majd meglátjuk. :D
2022. dec. 9. 18:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Azért érzed, látod az embereket elveszve, adott kisebb dolgokra fókuszálva, mert sokan ösztönösen élik életüket egy sajátos monotonítással.

Mindenkinél a motoros képességek más szinten vannak, ide tartozik a gondolkodás, térlátás stb.

Az alapján van rálátása az embernek a világra, emberekre, önmagukra.

Minél nyitottabb az elme, dolgozza fel a különböző dolgokat több aspektusból, annál jobban érti, érzékeli a világot.

Az álmod az elméd és általad feldolgozott információkból tevődik össze, azaz mindaz, ami ott zajlik 100%-ban ismered tudat alatt.

A valóságban pedig nem birtoklod se az embereket, se a mi hogyan működik stb...

Ezért érzed távolibbnak.

Az embereket pedig azért látod úgy ahogy, mert hiányos, nem annyira tudatos az életük a legtöbb esetben.

Félnek/nem képesek önmagukat feltárni, elfogadni, tenni önmagukért, fejlődni mélyről igazán.

A hiányos önismeret miatt inkább az ösztön diktál némi tudatossággal a túlélés érdekében.

Az önismeret pedig mindenre kihat. Kisugárzástól, karriertől egészen a magánéletig.

Te pedig ezt a hiányos, felépítettlen önismeretet érzékeled tudat alatt az emberekből. Kisugárzás, testtartás stb.

Nonverbális jeleket az agy feldolgozza.

Biztos volt olyan, hogy láttál másokat és a "valami nem oké vele" megérzésed feltört más-más szinten.

A megérzés nem más, mint tudat alatti feldolgozása a környezetünknek, helyzetünknek.

Pedig nagyon is valós, csak a tudatos éned nincsen olyan szinten, hogy befogadja, elemezze vagy nincs lehetősége felfedni azt.

Jómagam olyan szinten elemeztem, megfigyeltem az embereket s mellette olvastam sokat a témákban, hogy idővel felszínre hoztam a tudat alatti megérzést átkonvertálva tudatossá.

S bizony, akik szembesültek azzal, hogy beléjük látok, nos megijednek, félnek, vagy csak ledöbbennek mondva nekem, hogy "ennyire mélyen még senki se látott engem".

Akiknek félelmeik, rejteni való vagy szégyellni való dolgaik vannak, azok kerülnek, utálnak - ezek az ő gyengeségeik, amiket nem dolgoztak fel önismeretben. Nem tették helyére a dolgokat s fogadták el önmagukat.

Akik viszont kedvelnek, őnekik tetszik ez. Azt is észrevettem, hogy az erre nyitottabb emberek önismerete egész vagy közeledik a kiteljesedéshez, mindemellett intelligensebbek is.

A valóság észlelése, feldolgozása, megértése és elfogadása szükséges. Épp ez a küzdés, megértés, tanulás s ez a fajta távolság az, amitől tudod, hogy ez a valóság.

+nincsen 100%-osan irányításunk alatt.

No és a fizikai testünknek van érezhető létezése.

Álomban nincs.

Ott csak "érzet" van, ami az agyban játszódik le.

Az agy a központja az érzelmeknek, érzéseknek, szellemi és testi mivoltunknak.

Amikor az ember alszik, az agy igyekszik rendszerezni, szelektálni, részben ennek a folyamatnak a része az álom.

Az álmok pedig a jelen, múlt érzelmeitől egészen a számunkra fontos vagy félelmetes dolgokig mindent kivetít magából.

A tudatos álmodás ezért is lehetséges, mert prioritásaid egyikévé tud válni és igyekszik az agy a maga módján "létrehozni".

Érdekesekezen dolgok.

2022. dec. 11. 10:00
 13/14 A kérdező kommentje:

"No és a fizikai testünknek van érezhető létezése.

Álomban nincs.

Ott csak "érzet" van, ami az agyban játszódik le."

A testérzet (tudatos) álomban és ébren ugyanaz, ugyanott játszódik le ahol az elképzelésed játszódik le hogy az az agyban van. Nincs ilyen érzet hogy az agyban játszódik le, viszont az agynak van érzete, nem csak akkor ha fáj a fejünk.

2022. dec. 11. 18:49
 14/14 A kérdező kommentje:
Különböztesd meg az elképzeléseidet a tényleges jelen tapasztalaidtól, akkor bölcsebb lehetsz még.
2022. dec. 11. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!