Rettegek az osztálytársaimtól?
Sziasztok!
Egy hónapja elkezdtem hiányozni a suliból azzal hogy "csak pár napot kihagyok aztán minden rendben lesz" de azóta egyre többet mondogattam ezt és eljutottam már oda hogy félek bemenni közéjük mert mi lesz ha fognak bántani vagy esetleg elültettek és nem tudok róla stb stb. Sajnos nincsenek barátaim ott, igy senkinek sem tudok írni ezekkel kapcsolatban. Esetleg valami tipp hogy ne aggódjak ezen? :/

Megkeresed az alábbi embereket, hogy segítsenek, mert láthatóan egyedül nem tudod kezelni:
- szülő (mert ő felelős érted) ÉS
- osztályfőnök (mert övé az osztály és neki kell rendet tennie, ha egymás között nem megy) ÉS/VAGY
- iskolapszichológus (ha tényleg senkivel nem tudod megbeszélni)
Ha nem oldódik meg a dolog és valóban bántalmazott vagy, akkor még: igazgató, ha ettől komolyabb és fizikai: rendőrség, iskolaváltás.
Miért nem mondtad el a szüleidnek, hogy problémák vannak? Miért gondolod, hogy megoldás az igazolatlan hiányzásokat gyűjteni, amivel a saját helyzetedet fogod csak rontani? Lemaradsz a tananyaggal, lerontod az átlagod, vagy évet kell ismételned, egy pont után már levelezgetni kezd a gyámhatóság, stb. Nem fog megoldódni semmi attól, hogy hátat fordítasz és elmenekülsz.
Itt viszont nem tud neked senki segíteni, mert semmire nem mész néhány üres közhellyel. Neked kell odaállni valaki elé, és elmondani hogy mi a probléma, segítsenek rendezni.

Még az lett volna az ötletem akkor, hogy egy olyan tanárral beszélsz aki tanítja az osztályt és esetleg egy lazább órán meg lehet beszélni hogy mi a konfliktus. Csak hát mostanában már a tanárok is lejöttek az életről és megvan a saját bajuk, de azért hátha nem mindenki ilyen.
Annyit megtehetsz, de gondolom ezt is csinálod, hogy semmilyen kapcsolatot nem tartasz az osztálytársakkal, csak amit órán muszáj, ott pedig csak szól a tanár, ha vergődés van. Ha nem, és mindenki ennyire szarik az egészbe, akkor érdemes lenne az iskolaváltást felhozni - ahhoz viszont az is kell, hogy a szülő is komolyan vegye, hogy problémád van és nem szórakozásból lógsz. Bár az is egy érdekes helyzet, hogy amikor az osztályfőnök kérdezi a hiányzás okát, akkor ne kezdene valamit azzal a helyzettel, ha elmondod az igazságot. Vagy nincs az egész osztályban egy ember, aki melléd állna és igazat adna neked. Biztos nem könnyű, de egyszer ki kell állni magadért, és szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!