Miért rügyeznek/virágoznak ki néhány fák ősz végén?
66. évemben járok. Ez jó, mert megértem, nem jó, mert kevés vár még rám.
Gyermekkoromból is emlékszem hosszú őszökre, amikor enyhe volt az idő, sokat sütött a nap. A szomszéd mogyorófája is kivirágzott október végén.
Lehet, az idő szépíti meg, de itt Pesten, ahol élek sokszor volt nagy tél. Rengeteg hó, fagy, meg minden több hónapon át. Manapság csak a tévében látok havat, vagy ha elutazom.
A Húsvét mozgó ünnep, tudom. De ezzel együtt is: volt olyan késői dátuma, hogy a hóban kerestem a tojást, és olyan korai, amikor félmeztelenül lehetett játszani.
A harmincas éveimben volt olyan tavasz, hogy március 15-én pólóban, sortban bringatúráztunk, és nagyon meleg volt. Egy hónappal később a Pilisben úgy vezettem gyalogtúrát, hogy térdig süppedtünk a friss hóban.
Az őszi-téli időszakban is vannak kilengések.
#1 🥺
Kérdező, igazolnám az 1-est, ilyen van, és ez teljesen normális, semmi köze a globális felmelegedéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!