Nem minden tartalom elérhető Magyarországon az amazon prime videon?
Előfizettem az amazon prime-ra, láttam elég sok film és sorozat elérhető rajta.
Azonban azt tapasztalom, hogy itthon csak a "gagyibb" tartalmak érhetők el.
Ki lehet játszani a rendszert valahogy, hogy az összes tartalomhoz hozzá lehessen férni?
Sokra nem mész vele. Az amazon egy online téka. A legtöbb filmért fizetni kell és emellett mint az MGM, és egyéb filmcsatornákra külön elő kell fizetni az amazon mellé hogy elerhesd a tartalmakat. Európában az amazon prime mindenhol ugyanaz.
Emiatt is mondtam le Németországból az előfizetést. Nem ér meg nekem 9,99€ havonta.
Inkább a Disney+ évi 89 € díj ellenében.
Minden streaming szolgáltatóra igaz, hogy országonként eltér a kínálatuk, mert a filmek, sorozatok jogtulajdonosai országokra lebontott területi korlátozásokkal értékesítik azok sugárzási jogait. Nem csak a streaming szolgáltatók adják-veszik ezeket a jogokat, hanem a különféle tévé csatornák is, amik közt rengeteg olyan van, ami csak egy-egy országban sugároznak, de némelyik akár több országot is lefedhet, ezért akár több országra is vásárolhatnak kizárólagos sugárzási jogokat. Ilyenkor azokban az országokban a streaming szolgáltatók nem sugározhatják, amíg másnak kizárólagossága van.
Illetve egyre több stúdiónak (Disney, Paramount, Warner, stb) saját streaming szolgáltatója is indult idő közben. Így egyre gyakoribb, hogy a streaming szolgáltatóknak eladott jogok lejárta után már nem hosszabbítják meg a Netflix, Prime és hasonlókkal. Ezzel is gyengíteni tudják a konkurenciát és magukhoz csábítani a nézőket. A többieknek meg egyre inkább marad, hogy a saját gyártású dolgokkal próbálják megnyerni a nézőket, mert a régebbi filmek és sorozatok egyre inkább átkerülnek a többi felületre.
Mivel a legtöbb másik stúdiót a Disney vásárolta fel (Fox, Sony, Pixar, Miramax, Lucasfilm és még sok másik), így a legtöbb régi film és sorozat jogait is ők gyűjtötték be. Sosem felejtem el a bejelentést, amikor kiderült, hogy a legújabb Disney hercegnő az Alien királynő lett...
Amíg a korábban értékesített sugárzási jogok még élnek, addig máshol is megtalálható egyik-másik műsor, de az idő a Disney-nek játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!