Melyik kezén hordja a férfi a gyűrűt?
Figyelt kérdés
Megszeretném kérni párom kezét
Vettem neki egy köves gyűrűt
Az lenne a kérdésem hogy nekem is kell gyűrű? Ha igen milyen? És melyik kezemen kell hordanom?
Én egy karika gyűrűre gondoltam
2022. okt. 26. 07:50
1/1 anonim válasza:
Vidékenként is változik, de tudtommal az a legelterjedtebb, hogy eljegyzési gyűrűt csak a lány hord.
A férfi és a nő is a karikagyűrűt a jobb kezén hordja, de a feleségem és én kezdettől fogva a bal kezünk gyűrűsujján hordjuk. Eljegyzési gyűrűnkként szolgált a karikagyűrűnk (köves gyűrűre nem tellett...).
Ilyen esetben, ha nincs jegygyűrű, a mi vidékünkön eljegyzéskor egymás bal kezének a gyűrűs ujjára húzza, az esküvőn pedig már a jobb kezükre. Mint írtam fentebb, mi mindig a bal kezünkön hordjuk közel 60 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!