Ez a mini rakéta működhet?
Ha egy tollat amiböl kiszedtem a betétet meg mindent és csak a cső maradt. És a toll cső egyik végét lezárom, És beletöltöm a gyufafejméreg port , És a nyilt végébe rakok egy kanócot és meggyújtom és amikor begyúl a gyufafejpor lehetséges hogy a rakéta elrepül ? És kb menyire ?
( Helyesírásér boccs )
Valószínűleg nem lövi ki. Elmondom, mi a nagy flash:
Menj a tescoba, vegyél 0,5 L denaturált szeszt, egy fém vödröt és kb 10 db legolcsóbb légfrissítőt, hajtógázost. Kb 1500 ft össz-vissz.
Menj ki egy eldugott helyre, ásd be a vödröt a földbe, majd töltsd bele a szeszt, helyezd a felrázott flakonokat fejjel lefelé bele. Majd gyújtsd meg:D
Eredmény: kb fél perc idegtépő várakozás, majd egy hatalmas robbanás, amiből lángcsóvát húzó flakonok repülnek mindenfelé, kb 10 m magasan! Kamerát érdemes vinni!
Akkor mitadjak a gyufafej-porhoz hogy gyorsabban égjen ?
pl: A kis játék pisztoj patronjábol kiszedem azt a robbanó anyagot és belekeverem a gyufafej-porba akkor gyorsabban fog égni a gyufafejpor ?
valami menetes izével szűkisd le a kimeneti (hajtómű) nyílást
(am abba kelleni fog bőbe gyufaméreg)
tudod mithasználj inkább
jobban füstöl meg minden jah és töb idejis is megy
Kálium-nitrát (gazdaboltban beszerezhető)
Cukor (akárhol beszerezhető)
Szódabikarbóna (akárhol beszerezhető)
ezek kellenek
a füstbomba 3 alapeleme a 4bol
Tehát kell hozzá egy kisebb gyógyszeres tégely, mûanyag dobozka, amit megtöltesz
félig sebbenzinnel, majd beleállítasz szájával lefelé egy szódás szifon patront, és meggyújtod a benzint.
Aztán söprés fürgén, kis idõ és szép kis pukk jelzi ha a rakétád startolt!!! :))
Csak szabadban!
én ezt találtam az egyik oldalon próbáld ki :D
Mindenképpen pirózni akarsz?
Ha nem, akkor van más módja is. Kóla + mentos.
egyszerűbb:
fogsz egy gyufát a végét betekered alufóliával (a gyufamérges részét) és tüzet tartasz alá...az alufóia felmelegedik benne pedig meggyullad a gyufaméreg ami az alufólia miatt nem tud hova menni ezér széttrobbantja az alufóriát
sokkalegyszerüb ha veszel petárdát nálunk 5ft/db áron van
200db ból már egészjó adag puskaport tudsz kiszedni és az király:D énis mennyit szedtem már szét
utolsó válaszolo
Milyen petárdára gondolsz ? És milyen boltba lehet venni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!