A gitárosok miért használtak füldugót amikor koncerteztek?
Figyelt kérdés
2022. szept. 30. 21:55
1/6 anonim válasza:
Mert nem szeretnének megsüketülni
2/6 anonim válasza:
Mert nem akarnak halláskárosodást.
Én is mindig betömöm a fülem, ha koncerten vagyok és még úgyis mindent jól hallok. Anélkül brutális lenne a túltolt hangerő!
3/6 anonim válasza:
Az nem füldugó, hanem azon keresztül hallják tisztán saját magukat meg a többi hangszert.
4/6 anonim válasza:
Így van, a színpadról szabad füllel teljesen máshogy hangzik a zene, amit játszanak.
5/6 anonim válasza:
A fülesre optimális esetben azt kever a hangmérnök, amit a zenész kér. Részben kiegészíti a monitort, de van amikor teljes mértékben helyettesíti.
A hangládák a nézőtér felé vannak fordulva. A színpadról gyengébb és nem is megfelelő a hangja.
Az elektromos hangszerek nemák. Egy gitár esetében csak kaparászt hallanál, a billentyűsöknél legfeljebb kopogást vagy semmit.
6/6 anonim válasza:
Szerintem az a fülükre tett kontroll "hangfal". Régen kontroll hangfalak voltak minden fellépő közelében, hogy hallják elsődlegesen a saját tevékenységük hatékonyságát, precizitását. A fejlődés viszont nem állt meg: költséghatékonyabb és lényegesen visszafogottabb fizikai energia befektetés egy digitális kütyüben egyesíteni az emberek játékát, éneklését és a megfelelő emberhez a megfelelő keverésű hangokat visszakeverni fülre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!