Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Postára már (elvileg) megérkez...

Postára már (elvileg) megérkezett postán maradó csomagot nem találja a posta..? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Postán maradó külföldi csomagot (nem levél) várok.

Ma jött az SMS, hogy megérkezett a postára, ahová rendeltem, és átvehető.

Gondoltam akkor el is megyek érte már ma, hiszen vagy 7 majdnem ugyan ilyesmi csomagomat vettem már át a postára érkezésük napján, annyi különbséggel, hogy most ugye nem levelet várok, hanem külföldi csomagot.

Tehát elmentem érte, csak azért, hogy azt mondják, nincs ott a csomag, és fél óráig ide-oda tessékeltek át (mivel az itteni posta kétrészes).

Olvastam, hogy elvileg kaphatok SMS-t akkor is (rendszerhibából kifolyólag), ha a csomag még nincs a helyén.

Ez még rendben van, de minden tracker appom azt írja, már a postán van.

Aki fogadott engem a postán, azt mondta, próbáljam meg holnap, de ettől függetlenül kicsit nagyon izgulok az egész szituáció miatt, mert nem kis összegről van szó. Viszont a csomag annál inkább "kicsi", ~30x25x5cm.

Légyszives, akivel volt már hasonló probléma, vagy van tippje, mi lehet a gond, az írja le. Eléggé frusztráló volt ez, remélem holnap már át tudom venni.

2022. szept. 26. 14:59
 1/7 anonim ***** válasza:
23%

A magyar posta (szándákos kisbetű) egy kib.aszott elvarázsolt világ. Semmi sem biztos még az sem ami igen.

Javaslom tényleg várj még 1-2 napot, aztán kérj kártérítést az elveszett csomag miatt hivatalosan.

2022. szept. 26. 17:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi, az lesz. Holnap még visszamegyek, de már előre félek ezek után. Remélem a holnap után már nem kell többször mennem.

Az ott dolgozók is hihetetlenül lekezelően "szolgálják ki" azt, akinek szüksége van a szolgáltatásukra. Mintha nekem tenne szívességet azzal, hogy dolgozik..?

2022. szept. 26. 18:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, ilyen a magyar posta. Ne hagyd magad lerázni, legyél határozott és ne várj több napot, hetet.

Le akarnak majd rázni, és meg akarnak majd dumálni valamivel.

Vetess fel hivatalos jegyzőkönyvet az esetről, és kérj kártérítést.

2022. szept. 26. 18:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Sajnos még nem vagyok 18, hogy jegyzőkönyvezzek (csak a közelében járok:) bár nem tudom korhatáros e ez), de az lenne a legjobb, ha nem is kéne ilyen hamar megtanulnom, mit kell ilyenkor csinálni...

Holnap ha lesz alkalmam rá, akkor remélem csak pozitív hírt tudok majd ide írni.

2022. szept. 26. 18:36
 5/7 anonim ***** válasza:
40%
Ha nem lesz meg a csomagod, akkor én azt javaslom, hogy egy felnőttkorúval menj ügyet intézni. Sajnos a postán le akarnak majd rázni, és nem akarnak majd jegyzőkönyvet felvenni ezáltal kártérítést sem akarnak majd. Ha látják hogy fiatalkorú vagy, pláne le akarnak majd rázni. Patkány egy társaság, jobb ha ezt észben tartod.
2022. szept. 26. 18:40
 6/7 anonim ***** válasza:

A panaszt érdemesebb online intézni, pontos ragszám megadásával.

Nagyobb probléma, hogy jogilag a feladó felel egészen az átvételi, így igazából nem sok mindent tudsz tenni. Ez pont nem a Posta hibája, hanem nemzetközi jog.

2022. szept. 27. 12:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Kicsit késedelmesen, de update: szerencsére nem lesz szükség sem panaszra sem jegyzőkönyvre, ma délután meglett a csomag. Örülök neki, de azért nem ártana minimalizálni az ilyen eseteket. De legalább megvan!
2022. szept. 28. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!