A gallyégetés is tilos, vagy csak az avarégetés?
1-eske drága csillagom, ne sírjál! Én azért pontoztalak le, mert nem teljesen igaz amit írtál. A diófalevelet például én nem tenném be a komposztbe és van még néhány dolog amit inkább elégetek.
Kérdező a helyileg illetékes önkormányzatnál érdeklődj hogy nálatok pontosan mi a szabály. Nézz utána az ünkormányzati rendeletekben.
A Nemzeti Jogszabálytárban keress: [link]
Van ahol tiltják és van ahol zsákot is osztanak és ingyenesen elszállítják a kerti hulladékot.
Náleunk például hétfőn és csütörtökön lehet égetni a kerti hulladékot. Betartva a tűzgyújtási tilalmakat!
A helyem a gyakorin nem változik a pirosoktól, de komolyan érdekelne, mi a fenét nyomogattok helytálló válaszokra?
Ha tetszik, ha nem ilyen mennyiségű gallyat régen sem volt szabad elégetni, amikor még nem volt tilos.
Ez a kérdező költsége. Lehet bérelni aprítógépet, akkor kisebb helyet foglal el, és elvitetni. Nincs más törvényes mód.
6-oska! A kérdező már írta, hogy ezek nem opciók, amelyeket javasolsz neki.
azt meg nem tudtam, hogy pl. a Magyar Közlöny szintjén kellene pontos jogi szövegeket írni.
"ezek nem opciók"
Azt nem ő dönti el, hogy mi az opció. Ha az ő falujában tilos égetni, akkor tilos. Ennyi.
Neked nem kell jogi szöveget ide írnod, mert le van írva a helyi rendeletekben. Azt pedig nem tudjuk hol lakik a kérdező, ezért linkeltem csak a főoldalt. Ha megmondja hol lakik, kikeresem neki a vonatkozó helyi rendeletet - ha feltöltötték a rendszerbe.
9.
„3/9 A kérdező kommentje:
Már 4 nagy utánfutónyi gallyat elvitettünk, egy részét le is darálták. Vagy 100 ezerbe került, de újra keletkezett egy 2 méter magas kupac, amit nem lehet se zöldhulladékos zsákba, se összekötözve összeszedni.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!