020310192051759397 kérdése:
Hogyan lehet jó verset vagy mesét írni?
Figyelt kérdés
2022. szept. 21. 17:40
1/8 anonim válasza:
Tehetséggel meg ihlettel,és nem árt a teljes idő-energia ráfordítás sem.
2/8 anonim válasza:
Ha gyerekkorodban rengeteg verset és mesét szívtál magadba, irodalomból is kitűntél, a szavalás is jól ment, ihleted is van hozzá, akkor érdemes belevágnod.
3/8 anonim válasza:
Esetleg olvashatnál híres költöktől verseket.Először fogalmaztam meg, hogy miről szeretnél írni ha megvan az ihlet és tehetség akkor menni fog viszont ha még kezdő vagy szerintem próbálj írogatni verseket nem baj ha nem olyan jók de később ha már lesz tehetséged és ihleteted is szerintem jól mehet.Próbálj gyakorolni gyakorolni és gyakorolni sokat. Esetleg feltehetsz egy másik kérdést is ha már kész a versed és kérdezd még az emberek véleményét a verse(i)dről.Talan tudnak tanácsot adni. És tudsz javítani és fejlődni. :)
4/8 anonim válasza:
"ha már lesz tehetséged"
A tehetség olyasmi, amivel születik, aki azzal születik.
5/8 anonim válasza:
4-es
Ezt is lehet fejleszteni :)
6/8 anonim válasza:
Hm. Valamelyik Shaw mondta:
„Az írógép csodálatos eszköz! Ha megfelelő sorrendben üti le az ember a billentyűket, Nobel-díjat kaphat érte.”
Hogy mi a megfelelő sorrend? Ki tudja?
Ez is olyan, mint minden más művészet. Meg lehet tanulni a szakmai részét. Ha tehetségtelen vagy, lehet belőled harmadik vonal béli színész, rossz ripacs. Lehetsz meg nem értett festő, kontár képzőművész. Bármi.
És hatalmas tehetségeket lehetne sorolni, akik soha nem tanulták azt, amelyben örök érvényűt alkottak.
Legyen mondanivalód. Szeresd az embereket. Szerintem ez a kettő alap.
7/8 anonim válasza:
Én ások. Te ásol. Mi ásunk.
Nem szép vers, de legalább mély...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!