Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha van valami ami vissza...

Ha van valami ami vissza akarok vinni a boltba, akkor kötelesek visszavenni?

Figyelt kérdés
Ma vásároltam valamit amire azt hittem, hogy párszáz forint. Aztan kiderült hogy 5000forint de megvettem. Aztan 5 perc mulva meggondoltam magam es vissza akartam vinni. De ott azt mondták nem veszik vissza, csak levásárolni tudom. Blokk megvan és bontatlan dolog. Kreatív boltról van szó

2022. szept. 18. 18:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Minden boltban van ilyen... spar, tesco, lild, möbelix, ikea, stb

Akkor itt miert ne lenne?

2022. szept. 18. 19:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem jogszabályi kötelezettsége a boltnak ilyen lehetőséggel élni. Aki nem ajánl fel ilyen lehetőséget, az is jogszerűen jár el.
2022. szept. 18. 19:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
12. Neked ennyire nehéz a felfogásod? Ikeáról tudok. Saját vállalásuk. Lehet a másik bútorboltnak is van ilyen vállalása. A többuvel eddig nem találkoztam, de ezek együtt sem minden bolt. Még egy ezrelékük sem a mindennek.
2022. szept. 18. 19:56
 14/17 anonim ***** válasza:
21%
Praktikernél vissza adták a pénzt nálam,meg elég sok helyen egyébként..viszont találkoztam én is olyannal,hogy csak levásarolni lehet..bolt függő
2022. szept. 19. 03:15
 15/17 anonim ***** válasza:
84%
14. Azt értsétek meg, hogy ezek nem törvényi kötelezettségek!
2022. szept. 19. 07:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

15: Nem, nem, és nem képesek megérteni.

EGyszerűen érthetetlen, hogy miért nem képesek egyesek felfogni, hogy van a törvény, és az alól csak POZITÍV irányban lehet eltérni (mármint a vásárló számára).

A korábban felsorolt cégek - üzletpolitikai megfontolásból - tesznek ilyen gesztust, kedvezményt a vásárlók felé, hogy 30 napon belül visszaveszik. De ez a KIVÉTEL, és nem az általános.

A kérdező is megérthetné, hogy a kreatív kisboltjának semmiféle ezirányú kötelezettsége nincsen. Hiszen a törvény semmi ilyet nem ír elő.

Az meg az ő üzletpolitikájuk, hogy csak a törvényt tartják be. Nem kifogásolható.

2022. szept. 19. 09:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyik bolt ilyen másik olyan,14 igazad van
2022. szept. 20. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!