Ha van valami ami vissza akarok vinni a boltba, akkor kötelesek visszavenni?
Figyelt kérdés
Ma vásároltam valamit amire azt hittem, hogy párszáz forint. Aztan kiderült hogy 5000forint de megvettem. Aztan 5 perc mulva meggondoltam magam es vissza akartam vinni. De ott azt mondták nem veszik vissza, csak levásárolni tudom. Blokk megvan és bontatlan dolog. Kreatív boltról van szó2022. szept. 18. 18:56
11/17 A kérdező kommentje:
Minden boltban van ilyen... spar, tesco, lild, möbelix, ikea, stb
Akkor itt miert ne lenne?
2022. szept. 18. 19:43
12/17 anonim válasza:
Mert nem jogszabályi kötelezettsége a boltnak ilyen lehetőséggel élni. Aki nem ajánl fel ilyen lehetőséget, az is jogszerűen jár el.
13/17 anonim válasza:
12. Neked ennyire nehéz a felfogásod? Ikeáról tudok. Saját vállalásuk. Lehet a másik bútorboltnak is van ilyen vállalása. A többuvel eddig nem találkoztam, de ezek együtt sem minden bolt. Még egy ezrelékük sem a mindennek.
14/17 anonim válasza:
Praktikernél vissza adták a pénzt nálam,meg elég sok helyen egyébként..viszont találkoztam én is olyannal,hogy csak levásarolni lehet..bolt függő
15/17 anonim válasza:
14. Azt értsétek meg, hogy ezek nem törvényi kötelezettségek!
16/17 anonim válasza:
15: Nem, nem, és nem képesek megérteni.
EGyszerűen érthetetlen, hogy miért nem képesek egyesek felfogni, hogy van a törvény, és az alól csak POZITÍV irányban lehet eltérni (mármint a vásárló számára).
A korábban felsorolt cégek - üzletpolitikai megfontolásból - tesznek ilyen gesztust, kedvezményt a vásárlók felé, hogy 30 napon belül visszaveszik. De ez a KIVÉTEL, és nem az általános.
A kérdező is megérthetné, hogy a kreatív kisboltjának semmiféle ezirányú kötelezettsége nincsen. Hiszen a törvény semmi ilyet nem ír elő.
Az meg az ő üzletpolitikájuk, hogy csak a törvényt tartják be. Nem kifogásolható.
17/17 anonim válasza:
Egyik bolt ilyen másik olyan,14 igazad van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!