Ha lekésnéd az utolsó buszt éjszaka, és 10 kilométerre lennél az otthonodtól, mit választanál? Legyalogolnád, vagy hívnál taxit 15.000 forintért?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy van ennél olcsóbb taxi, de drágább is, a helyszín körülményeitől függ. Itt most az a kérdés, hogy az ember lustasága, vagy sóhersége e a nagyobb erő?2022. szept. 16. 15:16
1/12 anonim válasza:
Első körben bepróbálkoznék 1 taxisnál, hogy 5 rugóért elvinne-e, tehát kell-e neki a könnyen szerzett jó lóvé.
Ha nem kell neki, akkor marad a sétafika, de 5 rugónál többet nem fizetnék ki.
2/12 anonim válasza:
Ez sokkal több annál, hogy lusta vagy-e sétálni 1-2 órát, mert a testi épséget is számításba kell venni. Az sem mindegy hogy milyen időjárás van, tél vagy nyár, járdán tudsz-e menni, ki van-e világítva a helyszín, vagy benne van az esélye annak, hogy a vaksötétben elcsap egy jármű külterületen. Érinti-e a kannibálok földjét, fizikailag és erőnlétileg képes vagy-e ekkora távot legyalogolni stb.
3/12 A kérdező kommentje:
2-es, igen, ezek mind-mind a gyaloglás veszélyei, de a pénzed megmarad cserébe
2022. szept. 16. 15:48
4/12 anonim válasza:
tíz kilométer az nem semmi..inkább taxi
5/12 anonim válasza:
Séta. Vagy megvárom a reggeli első buszt a megállóban. 15 rongy az 15 rongy. :D
7/12 anonim válasza:
Ha félre tudok tenni havonta (minimum) 60 ezret, akkor (alkalmi kiadásként) taxi, ha anyagi nehézségeim vannak időről-időre, akkor gyaloglás.
8/12 anonim válasza:
10 kilométer - egészséges, nyugdíjas kor alatti életkorú embernek - nem távolság.
9/12 anonim válasza:
Hívnék egy taxit mert már megengedhetem.
De régen mikor még tanuló voltam akkor jó párszor lenyomtam egy 10est hazáig.
10/12 anonim válasza:
Többször is jártam már így: Újpesten lakom és néha a belvárosban, néha Budán késtem le az utolsó buszt. Ekkor jöttem rá, hogy léteznek éjszakai járatok is, amelyeket a forgalmasabb csomópontokon könnyű megtalálni, szóval se gyalogolni nem kell, se taxit hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!