Ha összekerül a domestos , és az arcszesz, akkor milyen reakció jön létre?
A domestos márkaneves hypó, ugyanúgy NaOCl a hatóanyaga. Az arcszesz pedig főleg alkohol és illatosítószerek.
Ezek nem reagálnak egymással közvetlenül. A kloroform akkor képződne ha etilalkohol helyett acetaldehid lenne benne. Ez a reakció alkoholokkal nem csak ketonokkal, vagy aldehidekkel működik. Viszont a megnövekedett alkohol koncentráció megnövekedése gyorsíthatja a hipoklorit bomlását, ami klórfejlődéshez vezet. A klór képes reagálni egy kis mennyiségű etanollal és etil-kloridot képez ami egy harci gáz. Ami nagyon nem jó a tüdőnek. Viszont ez a reakció csak nagyon kis mértékben meg végbe.
Így a fő dolog ami történni fog hogy az arcszesz csökkenti az hypóba oldott klór oldhatóságát amitől az felszabadul gáz formájában. Ami persze mérgező és erősen ingerli a nyálkahártyát, viszont ha nem lélegzed túl sokáig nem okoz maradandó bajt.
Akkor ha jól értelmezem kisebb mértékben felszabadult egy kis mérgező gáz, de nem háborús fegyver.
De abban sem vagyok biztos, hogy érintkeztek, mert a lábamat fertőtlenítettem le, és a kád ki volt fertőtlenítve, de előtte kimostam a kádat, és tusolás után nem köhögtem , és nem volt tünetem. Már lenne, ha felszabadult volna ez a gáz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!