Hogyan lehet a gáz, villany és egyéb számlákat a rezsicsökkentett felső határa alatt tartani valamilyen módon?
Egy ismerősömtől hallottam, hogy nekik 4000 köbméter volt a gázfogyaztás múlt évben, ami az 1700-as rezsicsökkentett mennyiség fölött van jóval.
Bement az MVM-hez és beíratta, hogy ezentúl havonta max 144 köbmétert fog fogyasztani ami még bent van a rezsicsökkentett mennyiségben. Így nem a korábbi év alapján számolják neki. Mert az rettentő magas lenne. Elképzelhető hogy ez lehetséges.
Regényt lehetne írni erről, annyi módja van. Az internet is tele van vele.
Áram: korszerűtlen fogyasztók. Nem kellően karbantartott hűtőszekrény, fagyasztó. Túl magas hőfokra állított forróvíztároló. Feleslegesen felkapcsolt csillárok hagyományos izzóval és így tovább.
Gáz: fecskében is izzadok télen, mert feltoltam a fűtést 28 fokra. Szökik a meleg minden lyukon. Elavult fűtési rendszer stb.
4. Szerintem meg lehet azt változtatni. Kerülhetek olyan helyzetbe, hogy megváltozik az élethelyzetem, amit nem tudtam előre. Pl. elköltözök hónapokra, a fűtés meg minimálisra van véve.
Nem hiszem, hogy kötelező lenne egy évig fizetni azt a mennyiséget, amit előző évben fogyasztottam.
Ráadásul a gázosok a túlfizetést az éves elszámolásnál nem fizetik vissza (a villanynál igen), hanem csak nyilvántartják a túlfizetést és abból vonogatják le a következő számlákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!