Mennyire számít a kinézet és az alkat, ha szülésznőnek készülők?
Idén érettségiztem, és szülésznőnek fogok tovább tanulni. Nem vagyok vékony alkatú, 44-46-os nadrágméretem van, a pólóim/ingeim M-L méret között mozog, alacsony is vagyok. De ezek mellett sokan megjegyzik, hogy barátságos arcom van, meg alapjáraton is kedves vagyok bárkivel, rengeteg türelmem van, és maximalista vagyok, ha munkáról vagy tanulásról van szó.
Viszont kaptam megjegyzéseket, hogy vékonynak kéne lennem és ,,dekoratívnak", mert így nem választanak engem, se az orvos maga mellé, se az anyuka magánban. Higénikus vagyok, mindenre odafigyelek ahogy csak tudok. Az alkatom egyeltalán nem akadályozod semmiben, mozgásban sem, hogy esetleg még arra akarnák fogni. Soha se voltam vékony, még gyerekként sem.
Tényleg számít az alkatom? Kicsit megijedtem ez miatt. Nektek voltak ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, hogy akadályt jelentene?
Elég bután hangzik, mintha fel lennének sorakoztatva a kiválasztható dolgozók a kifutóra, és azt választja a paraszt aki a legdekoratívabb. Egy olyan országban, ahol kritikus az EÜ dolgozók létszámhiánya, és lassan örülsz ha valaki ellát, nemhogy valakinek az a legnagyobb baja, hogy nem modellalkat az őt kiszolgáló személy.
A kérdésből látszik, hogy a megjegyzések betaláltak és mintha arra kényszerülnél hogy megvédd magad és bizonygasd az alkalmasságod, de nehogy már ez legyen a mérce és nem a szakmai tapasztalat.
"Mennyire számít a kinézet és az alkat, ha szülésznőnek készülők?" A szakmában valószínűleg semennyire, ha nincs alkalmasságot kizáró dolog, a többi pedig szubjektív emberi vélemény és ízlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!