Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy könyven dolgozom. Az...

Egy könyven dolgozom. Az lenne megválaszolandó kérdés…..?

Figyelt kérdés
Fiatal vagyok 17 éves. Gondoltam kipróbálom magam valamibe. Nem nagyon vagyok vele tisztában ezért megszeretném kérdezni hogy egy könyvnek muszáj hogy legalább 300 vagy akár több lapos legyen? Tegyük fel hogy egy horror könyvnek vagy egy szerelmi könyvnek elég ha pl 100-150 oldal között lessz? És muszály hogy legyenek benne fejezetek? Az úgy jó ha egybe van írva fejezetek nélkül?

2022. aug. 13. 22:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy kárpátaljai magyar nem ír le ilyen sötétséget, hogy ő ukrán.
2022. aug. 14. 02:17
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

"Nem magyar vagyok hanem ukrán. Ukrán iskolában tanultam a magyar nyelvet."

Akkor elnézést kérek Tőled mások helyett is a kritikáért. Ahhoz képest nagyon szépen használod a nyelvet. Minden jót, sok sikert a könyvedhez!

A terjedelemről: egy írásmű bármilyen hosszú lehet. Ha rövid, akkor nem feltétlenül önálló könyvben szokott megjelenni, hanem novelláskötetben, amely egyazon szerző rövidebb műveit tartalmazza, vagy lehet antológia, azaz különböző szerzők írásai.

Egyes kiadók kifejezetten szoktak feltörekvő, még ismeretlen, fiatal írók-költők műveiből gyűjteményes köteteket kiadni.

A hosszabb műveknek jót tesz valamilyen tagolás, tehát nem árt, ha fejezetek vannak benne, de nem szükséges a fejezeteknek egyedi címeket adni, jelölheted akár számokkal is őket.

2022. aug. 14. 02:43
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok. Ha nem magyar az anyanyelved, akkor elmegy. Van olyan szerzőnk, akinek vörösben úszik a kézirata a korrektortól kikerülve.

A terjedelemről technikai szemszögből:

Egy átlagos papíron 100 oldal kb. 4 mm-es gerincet jelent. Adtunk ki ilyen könyveket. De nem regényt.

Az nem tudom, megvenné-e bárki is.

Egyébként lehet játszani ezzel. Az un. Volumenizált papírral jóval vastagabb. Biibliapaíron meg ezer oldal sem terebélyes.

Magyar kiadók nem vesznek könyvet. Ha egyálalán elolvassák a szinopszist, maximum beszllnak a kiadásba. De csak akkor, ha nagy durranásnak ígérkezik.

A könyvesboltok csak bizományban árusítják. Az eladási árnak a felét maguknak megtartják.

2022. aug. 14. 06:53
 14/17 A kérdező kommentje:

11-es. Én ukránnak tartom magam. Ukrán iskolába jártam. Magyar földön lakom így magyarnak is tartom magam. Mivel a jövőmet Magyarországon tervezem ezért akarom ha nem is tökéletesen de megtanulni a nyelvet. Lehet hogy életem végéig hibásan fogok írni de én büszke leszek magamra hogy megpróbáltam és tudtam tanulni a világ egyik legnehezebb nyelvét.

12-es. Nem vettem magamra hogy kritizáltak. Annyira nem izgat.

2022. aug. 14. 13:44
 15/17 anonim ***** válasza:
73%

A mostani írásodban 8 hiba volt, és mind vesszőhiány.

Szerintem, ha magyarnak tartod magad, érdemes lenne Arany Jánost olvasni.

Egyrészt jókat írt - másrészt nagyon szép magyarsággal.

2022. aug. 14. 13:48
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs olyan szabály, hogy milyen hosszúnak kell lennie egy könyvnek, vagy hogy hogyan kell fejezetekre tagolódnia. Minden műfajnak megvannak a maga tendenciái, amik nem véletlenül vannak úgy, érdemes figyelembe venni őket, de nem muszáj ragaszkodni hozzájuk, hogyha komoly okod van eltérni.

Olvass az elmúlt pár évben megjelent könyveket a választott műfajodba, hogy képbe kerülj sajátosságaival, a trendekkel, túlhasznált ötletekkel, és hogy mit szeret a potenciális közönséged.

Úgy általánosságban, az írás egy nagyon hosszú tanulási folyamat, az első könyvét szinte senkinek nem adják ki, szerencsére, általában szörnyűek. Ez ilyen. Szóval ha szívesen csinálod, akkor csak kezd el, első körben teljesen felesleges ilyen dolgokkal foglalkozni, hogy mik a terjedelem elvárások.

És a helyesírás készség is fejlődik azáltal, hogy írsz és olvasol (én hivatalosan diszgráfiás vagyok, de már alig jön elő, ennek köszönhetően), tehát hogy nehezen megy, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne is merj írni.

2022. aug. 17. 23:22
 17/17 anonim válasza:
47%

Szia! Szerintem egyáltalán nem probélma ha csak 100-150 oldalas lenne. Egyrészt azért, mert vannak olvasók akik nem kifejezetten szeretik a hosszab könyveket, jobban preferálják a rövid hosszúságot. Másrészt akdnak emberek, akik lusták olvasni, hidegen hagyják őket a könyvek, de ha érdekes témáról írsz és felkelti a figyelmet, akkor kezdésnek tökéletes választás lenne egy érdekes, izgalmas rövid könyv.

A fejezetekről feltett kérdésedre röviden annyi a válaszol, hogy nem, nem probléma ha nincs felbontva a történet fejezetekre. Személy szerintengem nem zavar, úgyhogy nyugodtan írhatod folyamatába a történetet.

Sok szerencsét, remélem tudtam segíteni.

2022. aug. 23. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!