Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tapasztalatok lottózással?

Tapasztalatok lottózással?

Figyelt kérdés

Szeretném elkezdeni, próba szerencse.

Arra gondoltam, hogy ha heti 1000 Ft-ért veszek 3 lottószelvényt, az havi 4000Ft, vagyis annyira nem is sok, megengedhető.

Ha pl az ötöslottón eltalálnék 2 számot, akkor már vissza is nyerem az árát. Aztán ki tudja.. hátha szerencsém lesz és nagyobb összeget is sikeeül megnyernem.

Kinek mi a tapasztalata, véleménye a lottózásról?

Én úgy gondolom, hogy ennyi kockázatot végülis megérne.

2022. aug. 2. 14:53
1 2
 11/13 2*Sü ***** válasza:

#5: > Akkor most kérlek vedd bele áh egyenletben az inflációt is és úgy írd le újra…

Mondjuk pont fordítva szokás, a sokéves adatokat szokták reálértékre átszámítani. De mindegy, az arányok ugyanazok így is, úgy is.

> Már 10 év múlva sem 300 forint lesz egy lottó, hanem simán lehet 600, 700.

De a nyeremény is ugyanígy változik, meg a kenyér ára is.

> Kiváncsi lennék, hogy havi 4000 forintból, ami legrosszabb esetben is a jövedelmének 2 százaléka (de valszeg többet keres 200.000-nél), milyen befektetést ajánlanál ami minimum az inflációt fedezi… Na?

1. A nyereménnyel ugyanez a probléma. Ha a lottószelvény árát nem tudod normálisan befektetni, akkor a kéttalálatos, meg a nagy ritkán elért háromtalálatos nyereményösszegét sem tudod értelmesen befektetni.

2. Nem vagyok befektetési tanácsadó, de akár havi 4000 Ft-ot is be lehet fektetni értelmesen, bár nem atombiztos haszonnal (mondjuk veszel dollárt, aranyat, részvényt, stb…) . Viszont a lottónál az is jobb befektetés, ha a párna alá dugod a pénzt. Egy év alatt ha a 48 000 Ft-ot az infláció csak 35 000 Ft-ot érő értékre farag le, az is jobb, mint a lottó, ahol egy évben a várható nyereményed 12 800 Ft körül lesz, amit amúgy szintén értékteleníteni fog az infláció.

3. Nem biztos, hogy az a havi 4000 Ft befektetésre kell, hogy fordítódjon. Nyilván anyagi helyzettől, életkortól, élethelyzettől is függ, de havi 4000 Ft-tól, illetve évi majdnem 50 000 Ft-tól függhet az, hogy:

- Csinálsz-e néha marhahúsból is pörköltet vagy sem.

- Néha elmész-e moziba, színházba, akárhova vagy sem.

- Hogy 5 napot nyaralsz, vagy 6–7 napot.

- Hogy a nyaraláson esténként a szalámis zsemlét eszed-e, vagy 2–3 alkalommal beülsz-e egy étterembe.

- Hogy megveszed-e a gyereknek azt a legókészletet, amire annyira vágyik, vagy sem.

> A lottóötösre meg akárhogy is, de meg van a matematikai esély.

Ez a lottó titka. Az 1:43 949 268 nem is tűnik olyan kicsi esélynek. De valójában nagyon kicsi. Ha 50 évig lottózol heti egy szelvénnyel, akkor is csak 0,0059% az esélye, hogy ötösöd lesz. Ha az embernek van némi arányérzéke, akkor nem számol azzal, hogy lesz ötöse. Azzal is módjával érdemes számolni, hogy lesz négytalálatosod. Ha 40 ember játszik 50 éven keresztül heti egy szelvénnyel, akkor várhatóan a 40 emberből 1-nek lesz négytalálatosa. Azért a négytalálatos nem fizet annyit, hogy ezért megérje.

2022. aug. 22. 22:26
 12/13 2*Sü ***** válasza:

> Köszönöm szépen a válaszokat. Úgy döntöttem elkezdem, …

Nyilván azt a havi 4000 Ft-ot költheted egy játékra is. Ezzel sincs semmi gond, ha ez neked örömet okoz. De ha gazdagságért sóvárogsz, akkor nagyon nagy valószínűséggel csalódni fogsz. Próbáld felfogni játékként. Viszont ha ekkora összeggel játszol, akkor pár tanács:

1. Ne fix számokkal játssz. Ha egyszer valamiért hiányozna a kasszából az a havi 4000 Ft, ezért inkább abba akarnád hagyni, akkor az pszichésen sokkal nehezebb, ha fix számokkal játszol. Hiszen mi van, ha azután 1–2–4 héttel húzzák ki azokat a számokat, amikkel addig játszottál. Ha viszont gépi lottót játszol, vagy random számokkal játszol, akkor nem tudod, hogy x héttel azután, hogy abbahagytad a lottózást, milyen számokkal játszottál volna.

2. Heti egy szelvénynél többel nem érdemes játszani. Azért nem, hogy növeld a nyerési esélyt. Ez kicsit olyan lenne, mint kétszer annyit sétálni az utcán, hogy kétszer nagyobb eséllyel találj egy húszezresekkel megtömött pénztárcát. Sok értelme nincs. Akkor más sokkal jobban jársz, ha különböző játékokkal játszol, mert akkor legalább a sorsolás izgalma adat játékélmény is megtöbbszöröződik. Ha heti 1000 Ft-tal játszol, akkor ne három ötöslottó szelvényt vegyél, hanem mondjuk egy ötöslottót, egy hatoslottót, meg egy skandináv lottót. A várható profitodat ez nem csökkenti, viszont háromszor akkora élményt ad a játék. (Amúgy ezek a játékok annyiból is jobbak, hogy ugyan kisebb a nyeremény, de nagyobb a nyerési esély, a gyakoribb, de kisebb nyeremény viszont azt az illúziót tudja kelteni, hogy jobban jártál.)

3. Próbáld a fejedbe vésni…! Lehet, hogy most még könnyebben akceptálod: Ne növeld azért a lottózásra költött pénz, hogy növeld a nyerési esélyeidet. Nem nőnek a nyerési esélyeid. Ha heti 1000 Ft-tal veszteséges voltál, akkor 2000 Ft-tal is veszteséges maradsz. A második ezresből vett lottószelvényeknek sem nagyobb a nyerési esélye.

> ha egyszer sikerül nagyobb összeget nyerni, akkor ide is írok mindenképp

((( Amúgy én örökölt módon lottózom. Anno édesanyám először a lottóvásárlással bízott meg, később ennek a finanszírozása is rám maradt. Oké, hogy a pozitív fejleményre apellálsz, de ugyanúgy számolj a negatív fejleménnyel is. Én (mi?) pl. most ilyen hullámban vagyok. Az elmúlt másfél évben 0 darab szelvényem nyert. Pedig ha 75 szelvénnyel számolok, akkor egy, de inkább két kéttalálatos lett volna várható (1,7 a várható kéttalálatosok száma). )))

2022. aug. 22. 23:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Erre találták ki a "prolitáp" szót.

Nagyon találó.

Hallottam olyat, aki fejből tudta 5 évre visszamenőleg a nyerő számokat, és ebből próbált számolni.

Persze ez nem működik.

2022. aug. 22. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!