Az ilyen postai pecséten lévő dátum mit takar?
A feladás dátumát, vagy ezt már azután nyomják rá, hogy bekerült a postára (akár később, mint ahogy fel lett adva)?

A piros ládákban, amik az utcán találhatók itt-ott, ül egy-egy kis manó, pecséttel a kezében.
Ha bedobsz egy borítékot, egyből rácsapja a stemplit.

Elsőnek: nem csak piros ládában lehet feladni levelet. Szerintem normálisan tettem fel a kérdést, nem értem ezt a leereszkedő stílust.:)
Nem szoktam figyelni, hogy személyes feladásnál mit nyomnak rá pontosan. (Lehet kéne, de 20 perc sorbanállás után nem ez szokott lenni a prioritás.) Bélyeg pedig nem volt a borítékon, ezért feltételeztem, hogy személyesen bementek és feladták.
BlackSword:
Köszönöm!
Igazából azért releváns a dátum, mert egy számla jött a borítékban, a teljesítés dátuma 06.28., feladva pedig állítólag 07.06.-án lett. Nem tudom milyen gyakran ürítik a ládákat, de nekem nem tűnik reálisnak, hogy egy 6-án feladott levél csak 19-én kerüljön postai ügyintéző elé. Vagy túlbecsülöm a postai folyamatok sebességét.

"Elsőnek: nem csak piros ládában lehet feladni levelet. Szerintem normálisan tettem fel a kérdést, nem értem ezt a leereszkedő stílust.:)"
Én is normálisan válaszoltam, ha nem érted az iróniát, nem az én hibám.
Megpróbálom kifejteni, hátha második nekifutásra sikerül értelmezni: piros ládában is lehet levelet feladni, és ott BIZTOSAN NEM fognak tudni feladáskor bélyegzőt nyomni rá (nem, nincsenek kis manók a ládában), így kizárhatjuk, hogy a bélyegző minden esetben a feladáskori dátumot jelenti.
Innentől kezdve pedig a kérdésed nem volt egyértelműen megválaszolható, kellett hozzá a kiegészítő információ.
Nem tudom minek vagy fent egy ilyen oldalon és adsz válaszokat (feltételezem segítő szándékkal?) ha már nekifutásból úgy állsz hozzá, mintha ez teher lenne és ironizálnod kell. Nyilván, ha meg kellett kérdeznem, nem vagyok tisztában valamivel és meglepi: akik itt kérdeznek, azok mind így vannak ezzel.
Persze sokat feltételezek, de szerintem ha a kérdésben benne van, hogy “postai pecsét”, akkor azt tudom, hogy nem a feladó nyomja rá, azt meg senki nem gondolja, hogy “manók ülnek a piros ládában”. Csak ha már ilyen okosak vagyunk, akkor egy kis kizárásos alapon való gondolkodás sem árt.
Ha pedig mégsem egyértelmű a kérdés (ami előfordul, ha az ember eleve nem jártas a témában és egyáltalán kérdeznie kell), akkor lehet pontosítást kérni és az alapján válaszolni. Már feltételezve, hogy segíteni akarsz és nem csak okoskodni.
De mindegy is, a kérdésre nagyjából megkaptam a választ mástól.

Ugye hogy ugye?!
De most már ne szpemmelj.

Na most jobban megnézve a képet ez 99% aznap lett feladva... bélyeg meg azért nincs rajta, mert ez nagyfeladó levele, díjhiteles, teljesen más, mint a lakossági levelezés... ennek köze nincs a piros ládikókhoz, amit egyebként minden munkanap ürítenek...
A borcsi alján lennie kell jó pár narancssárga vonalnak is, meg ugyanott egy dátumnak is, ezt az OLK-ban nyomják rá, hogy mikor járt ott...
És de, laknak manók a ládában... tuti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!