Mennyire nehéz az olasz nyelv?
Én 8 évig tanultam olaszt. Angolhoz képest nehezebb. Kb a némethez tudnám hasonlítani. Ha van érzéked hozzá, akkor a szavakat nagyon könnyen meg tudod tanulni. A nyelvtan viszont elég nehéz, mert rengeteg ragozás, rendhagyó ragozás van benne. Kiejtés nem olyan nehéz mint pl. a németbe, olyan szintű mint az angol (de még lehet, hogy könnyebb).
Nyelvvizsga sem egy nagy dolog, egyedül a szöveghallgatás nehéz, mert nagyon gyorsan beszélnek benne.
Érdemes elkezdeni tanulni, jó nyelv. Viszont arra kell figyelni, hogy nem szabad szüneteltetni a tanulást, mert elfelejtesz mindent.
Nekem is pár hónapja sikerült a középfokú nyelvvizsga, azóta nem is tanultam/beszéltem olaszul és már el is felejtettem egy részét. :/
Most meg németet meg angolt tanulok és sajnálom, hogy nincs esélyem/időm tovább tanulni az olasz nyelvet.
14/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!