Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz az olasz nyelv?

Mennyire nehéz az olasz nyelv?

Figyelt kérdés
Mennyire nehéz az irás, kiejtés, és mennyire hasonlit az angolhoz? Az angolhoz képest mennyire nehéz?
2010. szept. 21. 20:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Állítólag nem annyira, tudtommal kicsit nehezebb csak az angolnál. De ha nem konkrétan azt szeretnéd valami miatt, akkor jó, ha tudod, hogy a világon nem jó semmire az olasz.
2010. szept. 21. 20:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Én 8 évig tanultam olaszt. Angolhoz képest nehezebb. Kb a némethez tudnám hasonlítani. Ha van érzéked hozzá, akkor a szavakat nagyon könnyen meg tudod tanulni. A nyelvtan viszont elég nehéz, mert rengeteg ragozás, rendhagyó ragozás van benne. Kiejtés nem olyan nehéz mint pl. a németbe, olyan szintű mint az angol (de még lehet, hogy könnyebb).

Nyelvvizsga sem egy nagy dolog, egyedül a szöveghallgatás nehéz, mert nagyon gyorsan beszélnek benne.

Érdemes elkezdeni tanulni, jó nyelv. Viszont arra kell figyelni, hogy nem szabad szüneteltetni a tanulást, mert elfelejtesz mindent.

Nekem is pár hónapja sikerült a középfokú nyelvvizsga, azóta nem is tanultam/beszéltem olaszul és már el is felejtettem egy részét. :/

Most meg németet meg angolt tanulok és sajnálom, hogy nincs esélyem/időm tovább tanulni az olasz nyelvet.

14/f

2010. szept. 21. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!