Mennyi sódert és cementet kell vásároljak ahhoz, hogyha egy 20nm helyiséget akarok lebetonozni 10cm vastagon?
Beírod a keresőbe, hogy betonrecept és kiválasztod, hogy milyen célra, milyen szilárdságú betonra van szükséged.
Egy általánosan jól használható beton 1m3-re (neked 2m3 kell majd, tehát ezeket szorozd 2-vel):
Cement: 430 kg (358 liter)
Sóder: 1654 kg (919 liter)
Víz: 215 liter
Szintén elterjedten használt keverési arány
Cement: 480 kg (400 liter)
Sóder: 1611 kg (895 liter)
Víz: 215 liter
De nagyon cél, elhelyezés, és technológia függő is.
Valamit rosszul számoltam? 20m² × 10cm az nem 2m³?
Minőség nem szerepel a kérdésben, ezért nem írtam mennyiséget, csak térfogatot.
Bocs véletlenül elküldtem az előzőt.
Ez alapján én vennék 2m3 sódert, 1 tonna cementet (40 db. 25 kg-os zsák) és kb. elég lesz. Feltéve ha, a szoba alatti szerkezet elbírja ezt a súlyt. Mert arra nagyon kell figyelni, hogy milyen szerkezetre kerül ez a beton. Tehát meg kell nézni, hogy mi van az adott szoba alatt (pl. ez egy emeleti szoba akkor máris egészen másképpen kell neki esni), vagy ha van alatta egy pince. Ha kb. közvetlenül a talajon van és elfogadható szerelő beton van alatt akkor mehet ez így.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!