Ha rendeltem egy ezüst ékszert és nincs rajta fémjel feljelenthetem a készítőjét? (Bizonyítani tudom, hogy ő készítette, egy 14 grammos ékszerről van szó)
Eszem megáll! Miért mindenkinek a feljelentés az első, ami eszébe jut.
Hátfőre ígérték a csomagot, és lassan már kedd van. Feljelenthetem?
Milyen károd származik abból, ha nincs beütve a fémjel? És nem lenne emberibb és gyakorlatiasabb vele megvitatni ezt, szépen, csendben, ember módjára?
1-es.
Élni szerettem volna a vásárlástól való elállással, mivel a megbeszélt időponthoz képest két hét késéssel kaptam meg az ékszert és egyáltalán nem azt kaptam amit kértem. Küldtem képet arról, mit szeretnék, elvállalták és most nem akarják visszaadni a pénzem. Ezért.
Internetes rendelés esetén az átvételtől számítitt 14 nap áll rendelkezésre, de vannak kivételek. Egyedileg készített termékeknél NINCS ELÁLLÁSI jog. Erre nem hivatkozhatsz.
A kérdésedben a fémjel hiányáról írtál. Mist meg azzal jössz, hogy mást kaptál. És miben más?
Hibás teljesítésre hivatkozhatnál. Velük kell egyezkedni. Pl. csökkentheti az árát, elkészíti újra. Ha semmi nem vezet eredményre, akkor békéltető testülethez fordulhatsz. Neked kell bizonyítanid az igazad.
3-as, hogyha online rendeltem de nem fogadtam el ÁSZF-et és semmilyen szerződés nem lett írva akkor sincs elállási jog?
Nincs fémjel, semmilyen papírt nem kaptam arról, hogy valóban ezüst-e a medál. Egy jellegzetes autót beszéltünk meg, hogy el tudja készíteni, a viaszról kaptam képet és a végeredmény egyáltalán nem hasonlít, karcos, megfolyt és két hét késéssel kaptam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!