Titeket nem zavar, hogyha tüsszögtök, mindenki rögtön rávágja, hogy egészségedre? :D
Engem zavar.Egyáltalán ki találta ezt ki?:D
Én pl:allergiás vagyok azért tüsszögök,szóval ez már nem egészség.
De olyan égő mikor pl:fősulin előadáson vagyok,és tüsszögök és egyszerre vagy 20ember fordul oda felém,meg a tanár is abbahagyja az órát,és mindenki :egészségedre,meg igaz is.Én meg totál zavarban érzem magam.
Miért nem jobb az,hogyha nem mondunk ilyenkor semmit?Egyb. pont egy tanár mondta,hogy a legújabb illemszabályok szerint nem is illik mondani hanem minden ilyesmi "emberi zajnál" úgy kell tenni,mintha nem történt volna semmi.Szerintem ez jobb is igy.Más,hogy van vele?Csak én vagyok a világon az egyedüli aki nem szereti ?:D
Mindegy hanyszor tusszog egy ember, csak egyszer kell/illik jo egeszseget kivanni. Ez etikett, illem, nem tudom miert zavaro.
Amit a tanar mondott, "emberi zajok", hat azt inkabb a hatsobol gondolta, vagy valami allati hang, buffogesre gondolt, nem tusszentesre.
Az emberek tüsszöghetnek azért,mert megfáztak,tehát betegek, vagy azért,mert éppen az orrukba ment valami.
Azért kívánják a tüsszögést egészségedre,mert az utóbbi esetre tippelnek,és azt kívánják,hogy ne legyél beteg.
nekem meg az esik rosszul ha valaki nem mondja:D
otthon ha valaki tüsszent rögtön rávágjuk hogy egészségedre, nemtudom ebben mi a baj..
amugy a mi tanárunk is mondott ilyet, de ezt csak arra értette, hogy ha nagyon sokan vagyunk egy helységben, és ugy tüsszent valaki, akkor nemillik mondani, mert felhivják rád a figyelmet
kisebb társaságokban lehet, sőt ott meg illik is
Az "egészségedre" onnan ered, hogy annak idején a férfiak az orrukon keresztül szippantották be a dohányt, és annak izgató hatása miatt tüsszentettek. Ekkor mondták, hogy "egészségedre" (mármint a dohányt egészségedre), így a hapcin is rajtamaradt a "jókívánság".
Én legalábbis így olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!