Gyógyszertáros megteheti, hogy nem szolgál ki ,mert én kártyával akarok kis összeget fizetni?
Ma mentem volna hasi ultrahangra de a bejáratnál ugrott be , hogy ide maszk is kell és mivel már szinte sehova nem kell így teljesen kiment a fejemből legközelebbi gyógyszertárba akartam egyet venni és csak káryta volt nálam. Valszeg a gyógyszertár tulaja lehetet a kaszába ,mert rám förmedt, hogy 50 forintot ne akarjak már kárytával fizetni hiába mondtam, hogy nincs nálam apró azt mondta akkor így jártam. Szó nélkül elmentem. Emiatt ugrott a vizsgálat,mert 8 ra volt időpontom a gyógyszertár ahol próbálkoztam 8kor nyitott így is késében voltam a legközelebbi gyógyszertár meg 1 km-re lett volna így ugrott az egész kérhetek új időpontot
Ha ez szabálytalan lehet valahol jelenteni?
Akár 1 forint is fizethető kártyával. Tilos minimum értékhatárt szabni.
Panaszt lehet tenni a kártyakibicsátó banknál, a kereskedővel szerződesben álló pénzintézetnél, illetve békéltető testülethez is lehet fordulni.
Pár éve még voltak ilyen idióta szabályok, hogy X forint alatt nem fizethettél kártyával. (Mily groteszk, Svédországban meg pont az a trend, hogy mindent fizess kártyával, mert úgy nincs macera az aprópénzekkel. De idehaza ugyebár mindenki, mindig szereti hátráltatni a fejlődést, és a kényelmet.) Viszont most már más szabályozás van érvényben. Egyrészt: akinek van online pénztárgépe, az köteles kártyát elfogadni. Másrészt: aki képes bankkártyát elfogadni, az köteles elfogadni a kártyás fizetést. Az, hogy ez 50 forint, 10 forint, vagy 150 ezer forint, teljesen mindegy. A törvény nem tesz különbséget az egyes tranzakciók között.
Én is azt mondom, hogy érdemes megtenni a szükséges lépéseket. Akár még kártérítési igénnyel is előállhatnál, hiszen téged kár ért amiatt, hogy a pénztáros nem volt hajlandó egy legális fizetőeszközt elfogadni. Az nem mentség, hogy "miért nem volt nálad apró?". Sehol nem előírás, hogy egynél több eglfogadott fizetőeszköznek kell nálad lenni.
Több a költség a bolt/tulaj/vállalkozás számára, mint pl az általad írt 50ft, azaz minuszt termel magának a bolt, eladó/tulajdonos.
Nem ingyen vannak ezek számukra. (a bank is pénzből él, sőt az üzletük arra épül)
Mindemellett értelmes, tudatos vásárló pont, hogy a nagy összegeknél használ kártyát.
Másik pl:
Méteráruban nem szabnak le 20cm-nél kisebb anyagot, okkal.
Mindemellett elég ciki KP nélkül mozogni.
Máskor csomagold be a bankkártyádat egy ezresbe.
Ha időpontod van valahova, az az első, aztán jöhetnek az egyéb időhöz nem kötött dolgok.
Nem a gyógyszertárast kell hibáztatni, mert buta és felelőtlen voltál.
Kp nélkül nem közlekedik értelmes ember.
Az időbeosztás és prioritásod nincs helyén.
Rugalmatlanság.
Nem másra kell mutogatni, ismerd el hibádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!