Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet ennek bármiféle következ...

Lehet ennek bármiféle következménye (rendőrös sztori)?

Figyelt kérdés
Szóval tegnap este picit ittas állapotban sétáltunk át a koliból egy másik helyre, és egyszercsak elhaladtak mellettünk a rendőrök, mire én normál hangerőn eleresztettem egy ilyet hogy "köcsög sünök"-tudom, köcsögég volt és nem kellett volna, viszont pont meghallották. Erre ők visszatolattak és szóltak hogy menjek oda, odamentem, kérték a személyimet ami nem volt nálam, mert a tárcámat nem hoztam le! Ezután elkérték a nevem, lakcímem, és anyám nevét, én megadtam majd elmentek, röviden ennyi a lényeg! Szóval lehet ennek bármiféle következménye, és ha igen mi? Ha nem akkor pedig miért kérték el az adataimat/mit kezdenek vele? Előre is köszi a normális válaszokat!
2010. szept. 19. 08:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Bízom benne, hogy lesz ennek következménye, - és "inged-gatyád lehúzzák" Rólad - pénzbírság formájában.

Azt mondod, rosszindulatú "köcsög" vagyok!?

Hadd kérdezzem meg - akár Tőled is:

Milyen jogon várhatnánk el a rendőröktől, hogy normálisan viszonyuljanak a hétköznapi állampolgárok ügyeihez - azzal szemben, hogy a hozzád hasonló "vagány" suhancok beszólnak nekik? Milyen jogon várhatná el egy hétköznapi állampolgár, hogy az olyan fiatalokkal SE intézkedjen lekezelő stílusban, túlkapással fűszerezetten az utca rendőre, mint amilyen Te is vagy?

-Legalább 30000 forintos bírságot érdemelnél, - csak hogy "visszahuppanj a Földre"!

A probléma csak az, hogy az ilyen "vagányok" miatt általánosítanak a rendőrök, - és időközönként az is kap egy-egy sallert, aki valójában nem érdemelné meg...

2010. szept. 19. 19:41
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem, nem vagyok vagány, csak ittam egy picit és egyszerűen kijött belőlem egy ilyen beszólás. Ezzel az a gond hogy végig sem gondoltam mit mondok, csak ez egyszerűen rám ragadt, és reflexszerűen jött! És nem, nem mondom hogy rossz indulatú köcsög vagy, ettől függetlenül a pénzbírság nagyon nem hiányzik, úgy gondolom kaptam én már eleget az élettől! Egyébként pedig azt is elismerem hogy igazad van, az eset után kicsit én is jobban végiggondoltam a dolgot és hasonló következtetésre jutottam mint te! Meg ahogy jobban belegondoltam a helyzet az hogy sok rendőr tisztelet érdemelne amiért "értünk" dolgoznak! Tudom hülyén hangzik ez így tőlem pont egy ilyen eset után, de épp ezután gondoltam bele jobban! Utána viszont nem őket anyáztam hogy miért állítottak meg, hanem rájöttem hogy én voltam a hibás!
2010. szept. 21. 01:20
 3/3 anonim ***** válasza:

A komment megírásának időpontja: ma 01:20

Bízzunk abban - az általam képviselt kemény kritika ellenére is, - hogy megúszod, de ha ebből nem tanultál, akkor sokszor fogsz nagy bajba kerülni még a hátra lévő életedben.

Én is túlreagáltam a dolgot, mert a szomszéd aloldalak egyikén meg a túlkapást megvalósító rendőr ellen beszéltem, - úgy gondolom, akkor is jogosan.

A srácot minden ok nélkül szídták, oldalba verték, stb. Ez ellen - lásd be, - fel KELL (!) lépni.

Ehhez viszont az kell, hogy ne adjunk általánosításra indokot az utcán szolgáló rendőrnek.

Lehetsz Te is az az ember, - úgy, ahogy én is, - akit egy ezt követő igazoltatás alkalmával megaláznak a rendőrök, - azokat viszont nem kell sajnálni, - szolgálati úton kell lehetetlen helyzetbe hozni őket, akkor sem a provokáció a megoldás...

Személy szerint örülnék annak, ha egy tevőleges, hivatását lélekkel teljesítő rendőrségünk lenne, - de ehhez az kell, hogy mi is úgy viszonyuljunk hozzájuk, hogy megelőlegezzük a nekik járó bizalmat.

Ha ezzel visszaél valamelyik, akkor viszont ne legyen "pardon"!

Bízom benne, hogy egyetértesz velem, - és nem haragszol rám a kemény kritikáért!

Üdvözlettel!

2010. szept. 21. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!