Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Más is úgy látja,hogy jó a...

Más is úgy látja,hogy jó a gazdagoknak?

Figyelt kérdés
Mindenük megvan akár autó akár utazgatás bármi, azt csinálnak amit akarnak hatalmas anyagi biztonságuk van és mérhetetlen boldogság.

2022. jún. 1. 15:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Egy picike szeletet látsz az életükből...

Egyáltalán nem biztos, hogy minden annyira rózsaszín...

Nem minden az anyagi jólét.

2022. jún. 1. 15:17
 2/13 anonim ***** válasza:
80%
A pénz X év után nem boldogít, de a pénz hiánya ront az ember boldogságán. Erre ezt tudom mondani. Ha neked egyedül a pénz hiányzik az életedből, akkor így látod. Aki viszont gazdag, annak az egy természetes létállapot. Nem okoz extra boldogságot, inkább a saját problémáival foglalkozik. Te is gazdagabb vagy a világ lakosságának többségétől, mégsem vagy boldog. Van mit ennek, van hol lakonod, folyik a víz a csapból, nem gyalog jársz 10-20 kilométert iskolába a szavannán, van orvosi ellátás, nem lőnek le az utcán. Ezek neked természetessé váltak. Bárki más cserélne veled.
2022. jún. 1. 15:58
 3/13 A kérdező kommentje:

2/

Néha úgy érzem jobb lenne nullán lenni

2022. jún. 1. 17:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Mármint hiteleket nyögsz és bezsémbelsz éhesen?
2022. jún. 2. 09:41
 5/13 A kérdező kommentje:

4/

Nem ,hanem nulláról jobb lenne indulni mert elszántabb lenne az ember mint úgy,hogy van pénzem, és a tehetetlenségben tengődök.

2022. jún. 2. 16:05
 6/13 anonim ***** válasza:
Előbb még azt mondtad, hogy gazdagnak lenni jó. Döntsd már el! Szerintem adakozd el a pénzed és, akkor megszűnik a problémád.
2022. jún. 2. 16:14
 7/13 A kérdező kommentje:

6/

Nem mondtam csak egy látásmódot tártam fel amit néha úgy gondolok néha meg nem.

2022. jún. 2. 17:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Miért érzed magad tehetetlenségben tengődőnek? Ha gondjaid vannak, ne egyszerre próbáld megoldani, hanem szép sorban. van munkád? Minek örültél utoljára?
2022. jún. 4. 20:53
 9/13 anonim ***** válasza:

"Mérhetetlen boldogság"

Ezt hol látod? Van erre bizonyítékod? Vannak gazdag barátaim, nagyjából sokmindent megtehetnek, de a boldogságuk kb pont ugyanolyan dolgoktól függ, mint a tied, faék egyszerű. Azt hiszed egy menő autó, nagy ház boldoggá tesz? Egy ideig, de ugyanolyan alap dolgoktól függ a boldogság, ami ráadásul naponta kb újraindul.

Ráadásul amit én láttam, ha sok a vagyontárgyad, akkor ott van egy plusz stressz, hogy meg kell tartanom, nem veszíthetek belőle. Egy egyszerűsített példa: ha holnap kapsz egy full extrás Mercedes-t (ami még nem luxus, csak kicsit több, mint az átlag), hirtelen nem mehetsz a tescoba, de talán még a Balatonra sem, sőt nagyjából kevés helyen állhatsz meg bármi célból, mert leköpnek, lehugyoznak, megkarcolják a kocsidat. Próbáld ki akár egy 12 milliós autóval. Persze mondhatod, hogy ezek az emberek nem járnak akárhova, nem állnak meg a Tesco parkolóban és igazad is van, de ahogy mondtam, a boldogság kb ugyanolyan dolgoktól függ, mint nálad.

2022. jún. 9. 10:04
 10/13 anonim ***** válasza:
A boldogság egy képesség, jól elsajátítható. Ha különösebben nem tör be valami kifejezett szenvedés a tudatodba, akkor lehetsz boldog is. A többi megszokás. Ahogy az is, hogy kivétel nélkül mindig, késlekedés nélkül elveszed a boldog létezés lehetőségét magadtól, mert valamiért nem próbálsz mást ahelyett, hogy szenvednivalókat generálnál magadnak, egyébként valóban brilliáns odaadással és minőségben.
2022. jún. 9. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!