Mennyi pénz kell ahhoz, hogy kiadassak egy könyvet?
Ha jól tudom lehetséges, csak egy darabot is kiadatni. Bár azt nyilván nem kiadásának hívnám, inkább csak kinyomtatásnak. Vannak nyomdák ahol lehet saját könyvet (mit tudom én, pl emlékkönyvet, a nagypapa meséit vagy hasonló, személyes dolgokat) készíttetni egyetlen példányban.
Olyat már hallottam hogy valaki verses kötetet készített ajándékba, és 5 darabot készítetek belőle. Rendes, kemény borítós volt.
Azt viszont tudni kell, hogy sokkal de sokkal drágább egy-két kötetet készíttetni mint mondjuk 100 darabot. Szóval egy könyvek darabra elosztott ára sokkal magasabb lesz
Nem egy példányt akar a kérdező, hanem egy könyvet. Névelő, nem számnév.
Ha csak nyomdaszámlát nézzük, akkor ebből B5 formátumban, puhatáblás ragasztókötés esetén kb. 300 példány fér bele a 300 ezer forintba.
Ha a kiadót bízod meg a tördeléssel, korrektúrázással, borító tervezéssel stb., az további 2-300 ezer.
Arra számíts, hogy bolti értékesítés esetén csak buzományban veszik át.
Az eladási árnak minimum a felét lenyeli a könyvkereskedő.
Szerintem kb 1 millió körül, de az tényleg a legdrágább kiadók.
Kiadótól függ,300-ból is meglehet,kérdés mennyi embert szeretnél elérni vele.
Ha nívósabb kiadót választasz,akkor nyilván annak megvan az ára is.
Kiadófüggő. Vannak, akik ingyen kiadják, de ehhez az kell, hogy rengeteg fantáziát lássanak bele - egy Aranyomáson a könyvek 99%-a elhasal a Könyvmolyképzőnél.
A Tarandus pedig másfélmillióval olcsónak nevezte magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!