Mi a különbség a Hév és a Vonat közt?
1. Nem tudom, mit mondtak általánosban, mert ezer éve nem járok már iskolába. De nem ez a különbség, hanem amit a másodikban írtam.
A magyar HÉV-hez hasonló sok országban van. Osztrákoknál, németeknél stb.
Mehet föld alatt is, de szerintem a nagyvasútnál is van ilyen. A Nyugati és Déli pályaudvar tervezett összekötése is a föld alatt történne.
A gödöllői HÉV és a metró összekötése jó régen tervben van. A szentendrei egy rövid szakasza kéregvasút. Lehet, erre utaltak.
Egyébként a metró is mehet felszínen, és magasvasútként is. Erre két példa a bécsi és a moszkvai.
#4: Esetleg a harmadik válaszban... mert a másodikat én írtam. :)
Elismerem: a harmadik jobban összefoglalta, mint én. Az én válaszom kissé fapados, hogy MINDENKI értse. :)
Igen, a HÉV helyi érdekű vasút, innen is az elnevezése, csak én abból a szempontból közelítettem meg, ahogy az angolul nevezik suburbian (vagy suburban) train-nek, azaz kertvárosi vasútnak.
P.S.: Nem kötekedni akarok, csak kiegészítettem a fentieket - akkor is - ha ezek csak az infó morzsák morzsái. :) Bocsi.
By the way: én lételemem is a suburbian train azaz HÉV, mert nálunk az egy köldökzsinór a forgalmasabb "belvároshoz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!