Ha akciósan veszek meg egy könyvet az baj az írónak?
Figyelt kérdés
Volt, hogy 1000ft vagy annál is kevesebbért vettem könyvet, mert akció volt, vagy akár ingyen adták a rendelés mellé (álomgyár). Az író ilyenkor is ugyanannyi pénzt kap, vagy ilyenkor kevesebbet?2022. ápr. 28. 14:32
1/6 anonim válasza:
Több tényezőtől függ, hogy kitől mit kap a jogtulajdonos, de az akció semmiképpen sem érinti. Hazánkban az eladási árból a könyvesbolt minimum a felét magának akarja. Ha azt látod, hogy 10 000 Ft, abból 4,5-6,5 ezer kb. az övé. Ha akciózik, akkor ennek egy részéről mond le.
2/6 TappancsMancs válasza:
1-es nem tudom ezt a felét kapja az író, ezt honnan vetted, legalább is a válaszodban úgy tűnik a kérdésre írtad válaszként, hogy a felét kapja. Vagy csak elnéztél valamit, vagy csak így emlékeztél rá. Mindenesetre kérdező, hogy ne értsed félre, az író nem kapja meg a felét, a kiadó kap kb annyit, nagyon nem ugyanaz. Az író pár (!) százalékot kap. :) Itt egy történet erről.
3/6 TappancsMancs válasza:
És a kérdésre kérdező - a könyvakciókat nem az írók tartják, mint ahogy írta az 1-es is. Mint az adidas cipő akciókat is az üzletek tartják és nem az adidas. :) Valahogy így :)
4/6 anonim válasza:
2. Hol írtam én, hogy a felét az író kapja? Sehol. Kiadóban dolgozom, és van rálátásom erre a témakörre.
Azt írtam, hogy több dologtól függ, hogy a szerző hogyan részesül a bevételből.
5/6 TappancsMancs válasza:
Okés értem. Ezért is írtam, hogy "legalább is a válaszodban úgy tűnik a kérdésre írtad válaszként, hogy a felét kapja", de az elejét meg félreírtam tényleg. Okés, rendben. Csak gyakori esetnek látom, hogy félreértések vannak bizonyos esetekben, ezért kicsit "szájbarágósabb" válaszokat tartok többnyire a megfelelőbbnek.
6/6 TappancsMancs válasza:
Átolvastam megint, igen úgy tűnik félreolvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!