HRSZ - helyrajzi számok szerinti térkép létezik valahol a neten?
azaz vagy cím szerint vagy GPS koordináta szerint lehessen látni/keresni adott ingatlanok HRSZ-ét-
létezik ilyen nyilvántartás? (állítólag igen, de nem találom)
(Nem a hrsz alapján történő tulaj-lekérdezésre gondolok, az a következő lépcső, csak a hrsz érdekelne!)
Városrendezési tervekben általában fel van tüntetve a térképen, az önkormányzatok szokták felrakni a közérdekű információk közé a helység weboldalán.
A földhivatali lekérdezés nem csak hrsz alapú, címre is lehet keresni, találatként pedig visszaadja a hrsz-t is.
próbálkoztam, de pl cím alapján még a sjaát házamat se találta meg a földhivatali rendszer. valami nagyoin nem oké.
na meg mindenképp hrsz kellene, mert vannak olyan területek, ahol nincs se utca se semmi, és mégis be kellene azonosítani őket.
Ügyfélkapuval belépsz, és megtalálsz mindent, baloldali sávban az "Alaptérképek" részen tudod megjeleníteni a HRSZ-eket. Társasházaknál problémásabb, mert ott csak a háztömb HRSZ-e lesz feltüntetve, konkrét lakásokra nincs lebontva.
A saját házadat pedig valószínű azért nem találta meg a földhivatali rendszer, mert nem úgy van rögzítve, ahogy te tudod. Én pl. 20 év után jöttem rá, hogy ahol lakom az nem "út", hanem "utca".
#5: akkor keresd tovább :) A válaszom óta nem változott a felület, ugyanúgy a képernyő bal oldalán, alul, az "Alaptérképek" részen kell bekapcsolni az áthúzott szem ikonra kattintva a HRSZ-eket, mert alapesetben ki van kapcsolva. Ugyanott kell bekapcsolni a határvonalak megjelenítését is.
#6: ez nagyon sok esetben nem így van, nyilván egy próbát megér, de (szerintem) sokkal egyszerűbb szimplán bekapcsolni a telekhatárokat és a hrsz megjelenítését.
Itt is meg lehet nézni ügyfélkapu nélkül: [link]
Be kell kapcsolni a "Kataszteri adatokon alapuló tájékoztató rétegek" réteget, ez tartalmazza a helyrajzi számokat és a földrész határokat is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!