Valaki nem emlékszik erre a mesére?
Igyekszem rendszerezve leírni, hátha érthető lesz. Szóval, volt régen egy mese a tv-ben, ami vagy a Minimax-on, vagy az M2-n ment. Ez több részes mese volt, mindig más volt a témája, de a szereplők ugyan azok.
A története, amire emlékszem, az az, hogy volt egy kisfiú, aki reggel észrevett, megfigyelt valamit, majd fogta a mikrofonját, és elmondta az aznapi állítását és az volt az aznapi résznek a témája. Lement a nagymamájához, akit megkérdezett a témáról, majd elmentek együtt egy suliba/oviba, ahol volt két barátja, egy kisfiú és egy kislány, plusz a tanító néni/ óvónő. Megkérdezte a barátait is, őket is mondhatni meginterjúvolta, énekeltek egyet az udvaron, majd bementek a terembe és ott a tanító nénit is, akit a nevén szólítottak. Leültek egy szőnyegre, párnácskákra egy kör alakban és úgy beszélték meg az aznapi feltevését a kissrácnak. Majd utána kísérletet is csináltak, ha jól emlékszem. Aztán jött a nagymamája, akinek hazafele elmesélte, hogy mi is történt a suliban. A nagymamájával autóban utaztak és mindig énekeltek a kocsiban.
Még ismertető jele lehet a mesének, hogy nem úgy néztek ki a szereplők, mint az emberek, hanem nagyobb fejük volt és hosszú fürtős hajuk, ami a tanító néninek kék színű volt. Az arcuk is kicsit talán másabb volt, de ebben nem vagyok biztos, nem emlékszem erre.
Ha valaki ebből a zagyvából rá tud jönni, hogy ez melyik mese, akkor kap tőlem egy virtuális ölelést :)) Már mindenhol kerestem, mindenkit, aki láthatta, megkérdeztem, nincs jobb ötletem már.
Arra emlékszel esetleg, hogy kb mikor ment?
Illetve hogy rajzolt vagy 3d animációs volt-e?
Most találtam egy leírást egy meséről, ami passzol az általam említetthez, de sajnos se képet, se videót nem dob ki a címre. A cím az, hogy "Barátom, Bó", nem tudja valaki, hogy ez-e az, amit én keresek? :))
Barátom, Bó
animációs sorozat
Ennek a vidámsággal teli sorozatnak a legfőbb célja az, hogy választ adjon azokra a kérdésekre, amik a gyerekeket a legjobban érdeklik a világunkkal kapcsolatban. Az Európai Bizottság által támogatott műsor segít megérteni a legapróbbaknak is az olyan témák fontosságát, mint az energia, a klímaváltozás vagy éppen egészség fontossága.
Bocsi,nagyon kell az ölelés,kikutattam:D
Sid, a kis tudós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!