Jelenleg pontosan mitől romlik a forint ilyen drasztikusan?
2/2 :Nem szavaztam OV-re, és nem tudom miből szűrted le ezt a következtetést.
De, ha kérdésemre tudnál egy normális választ adni, akkor azt megköszönném.
Az előzőt síkhülye emberek pontozták le.
Több helyről lehetett hallani már régen nyugatról, hogy a magyar árukkal igazából a legnagyobb baj az, hogy nem egyenletes a minőségük.
Akkor ugyanis mindenki tudná, hogy mennyit érnek, de így egy lutri az egész.
MEGBÍZHATÓSÁG.
Na, pont ez a gond az egész országgal is, és ezért zuhan az értéke.
Pont ezt akartam kérdezni, de láttam kérdezted!
Nagy káosz van már , nemtom milesssz!
Magyarország és Lengyelország kormánya évek óta lábbal tiporja a jogállamiság követelményeit.
- civil szervezetekkel való bánásmód
- média feletti túlzott befolyás
- CEU el lehetetlenítése
- korrupció magas szintje (pl. 2013-ban az új BTK. ból kifelejtették a vesztegetést, így az 2015-ig legális volt)
- közpénzek elveszítik közpénz jellegüket
- köz-vagyon kormányközeli magán alapítványokba vándorlása
- közbeszerzések túlárazása és célzott leosztása strómanok részére
- "Állítsuk meg Brüsszelt", "Stop Soros" gyűlöletkampányok közpénzből
- LMBTQ elleni gyűlöletkampány
- a kormány növekvő befolyása a bíróságra (hatalmi ágak szétválasztásának hiánya)
Az EU parlament tagjai nem nézték jó szemmel mindezt, és azt találták ki, hogy pénzbüntetéssel (támogatások megvonásával) sújtják a jogállamiságot megszegő államokat. Varga Judit igazságügyi miniszerünk Facebook oldalán úgy érvelt, hogy nincs definiálva a jogállamiság, ezért azt nem is tudja megsérteni a kormány.
A magyar és a lengyel kormány az EU bírósága előtt megtámadta az EU parlament által elfogadott szabályozást, de ezzel csak az időt tudták húzni (lásd: C‑156/21. ítélet)
Az EU most már nyilván alkalmazza a szankciókat hazánk és Lengyelországgal szemben.
Kormányunk inkább visszautasította a Norvég Alap 77 milliárd összegű támogatását, mert nem volt hajlandó lemondani a pénz elosztásáról (ha a haveroké nem lehet, akkor másé se legyen).
Mindeközben hazánk hatalmas összegű államadósságot halmozott fel, amit euróban denominált, ergo devizaadósságot varrt a hazai adófizetők nyakába.
A deviza adósságnak pedig az a tulajdonsága, hogy a legnagyobb veszélyt az jelenti, ha hirtelen leáll az új hitelek felvétele, és a törlesztések kerülnek túlsúlyba, mert akkor az árfolyamra gyakorolt hatása megfordul.
És attól tartok, hogy egy Putyin barát politikusra nem szívesen bízzák a pénzüket a befektetők. Ez a kamatokon és az állampapírok hozamán hamarosan látszani fog (sajnos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!