Olyan gondom lenne hogy az elmult időben nem nagyon tudok aludni. Ha éjjel 2-3 órakor elalszom akkor annak már örülök. De viszont ha nappal fentvagyok akkor aludnék elfelé, fáradt vagyok este meg elmullik a fáradság. Mitől lehet?
Este igyál nyugtató teát.
Valami foglalkoztat. Ha tudod az okát, igyekezz feldolgozni, kiküszöbölni.
Na, hát ez a baj, mobilozol meg tévézel, úgy nem lehet aludni. Ha 10-kor megeszel mondjuk egy Nervenpflege-t, ami gyógynövény, aztán lámpa leó, és próbálsz aludni, akkor jobban fog sikerülni. Szerintem.
Kérdező: te ágyban vagy este óta, vagy te is elfoglalod magad?
A netezés nagyon az alvás ellen van, ez saját tapasztalat is.
Telefon és tv ne legyen már alvás előtt, hallgass egy órát rádiót.
Úgy, hogy egy óra múlva kapcsoljon ki.
Épp most olvastam egy cseh nyelvű újságot, ahol arról írt egy szakember, hogy milyen ételek nehezítik az elelvást. Nem fordítom le a hosszú cikket, inkább csak jelszavakban felsorolom:
- édességet ne együnk este (keksz, nápolyi stb.), főleg ne lefekvés előtt, mert növeli az inzulintermelődést, ami hátráltatja az elalvást,
- ne fogyasszunk savanykás gyümölcsöt pl. grapefruit (han gyülömlcsöt akarunk, akkor meleg tejben mixeljünk el banánt és azt igyuk),
- az elalvást nehezítik a sajtok, főleg az érlelt sajtok.
-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!