Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A teljesítmény adót belehet...

A teljesítmény adót belehet fizetni egy egész évre,és ha igen akkor hogyan?

Figyelt kérdés
Nem rég kaptam a nav értesítést az ez évi adóról és ugye lebontva két fél évre.Ezt lehet valahogy úgy is,hogy egybe befizetem az egész évet és le van tudva?

2022. febr. 27. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én rendszeresen ezt teszem. Ki emlékszik már szeptemberre, hogy hoppá, fuzetni kellwne...
2022. febr. 27. 14:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mióta világ a világ, egyszerre fizettem, egész évre.

Nem egy megrázó összeg, és én is úgy vagyok vele, mint az 1-es válasz írója, ennek az összegnek a feléért nem akarok bajmolódni feljegyzésekkel, de főképp: nem akarok kockáztatni. Hogyha elfelejtkezem róla, nem hiányzik egy sokszoros összegű adóbírság.

Ha pedig úgy adódik, akkor visszatérítik a túlfizetést, vagy dönthetek másképp róla. (Autó év eleji eladása után történt, hogy a vevő valamiért ideiglenesen kivonatta a forgalomból. Az általános szabály az, hogy az a gépjárműadó alanya, aki a tárgyév első napján a nyilvántartásbeli üzembentartó, de vannak kivételek. Az egyik, hogyha év közben ideiglenesen kivonják a forgalomból, akkor az válik adóalannyá, aki a visszahelyezéskor a bejegyzett üzembentartó. Én már nem lehettem ez. Természetesen mit sem tudtam volna róla, ha nem kaptam volna soron kívüli adóegyenleg értesítést, hogy emiatt adott összegű túlfizetésem van, amit adott módon visszaigényelhetek, vagy megtarthatom túlfizetésként a jövő évi ezen adónemem csökkentésére, vagy kérhetem az átvezetését más adónemhez.)

2022. febr. 27. 15:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Oké értem de,hogy tudom befizetni egyben vagy hol?Mert eddig mindig csekken fizettem.
2022. febr. 27. 17:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy ami eddig jól működött, miért kellett (ezt is) elcseszni?!

Küldték a csekket, összeget, befizetted aztán kész!

Erre egy idióta kitalál valamit, ami sokkal bonyolultabb baromság, és ugyanaz a vége: itt egy cikk az eljárásról:

[link]

2022. febr. 27. 17:31
 5/6 anonim ***** válasza:
85%

Többféle módot kínál a NAV., én már 18-án megkaptam az adókivetési értesítést, és rajta a fizetési tájékoztatót is. Családban is, ismerőseim is akkor kapták.

• Csekken; de automatikusan nem küldenek, mert nagyarányú az elektronikus úton történő megfizetés; a feleslegesen küldött csekkek jelentős költséget okoznának.

Igényléshez a +36303444304-es számra kell elküldeni SMS-ben a CSEKK szóköz ADÓAZONOSÍTÓ JEL összeállítást, vagy a NAV honlapján keresztül Főoldal/Ügyféliránytű/Keressen minket!/Levélküldés menüpontban a tárgyban a gépjárműadó csekkigénylést választva.

• Banki utalással a 10032000-01079160 számlaszámra. A közleménybe az ADÓAZONOSÍTÓ JEL-et kell beírni. A folyószámlák többségénél ennek díja van.

• Bankkártyával, vagy online az EFER rendszeren keresztül elérhető VPOS használattal, vagy bármelyik NAV ügyfélszolgálaton személyesen, POS terminált használva. A kártyás fizetés díjmentes.

E-mail értesítést kaptam, a benne levő linkre kattintással a NAV értesítő felületére jutottam, onnan letölthető volt az adókivetés és fizetési tájékoztató. Ahogy letöltöttem, fél órán belül, bankkártyával, VPOS alkalmazással meg is fizettem az éves adóösszeget.

2022. febr. 27. 22:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Csak fizetésnél beírtad a teljes összeget és kész?Úgy értem ugye fel van osztva,hogy mondjuk ha 16EFt akkor ugye 8000/8000Ft de ha utalásnál beírtad a 16EFt-ot akkor már nem fognak basztatni a második félévben?És az a VPOS oda regisztrálni lel vagy ,hogy működik?
2022. febr. 27. 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!