Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy a diszlexia...

Lehetséges, hogy a diszlexia későn alakuljon ki?

Figyelt kérdés

Már kiskorom óta voltak olyan problémáim, hogy összekevertem a jobb és a bal oldalt. Lassan olvasok és gyakran hibát is ejtek benne. Nehezen tanultam meg szorzótáblát, általában a 7, 8 és a 9-en most is kell még néha gondolkodnom, hogy mondjuk mennyi 8x8. Osztani is csak egy saját techinával tudok. A hónapoknál gyakran keverem a márciust és az április. Muszáj elmonganom sorban a hónapokat, hogy tudjam.

Mostanában viszont már nem tudok emlékezni, az emberek nevére. Hétköznapi szavak nem jutnak eszembe, mint a fregori vagy a tankönyv. Gyakran keverem a betűket, de főleg a g/d. Néha nem is veszem észre. Pont a héten fordult elő, hogy ige helyett azt írtam, hogy ide kétszer is egymás után és csak másnap vettem észre. Gyakran írok mikor le akarok írni egy szót helyette egy hasonló handzású szót írok le. Például végre helyett végleget írok. Az elmúlt években egyre jobban romlott a szövegértésem is. Évelején egyest kaptam belőle, pedig azt hittem, hogy egész jó lett. Egyre nehezebben megy a tanulás is. Bármennyit tanulok egyszerűen másnapra már nehezen emlékszek rá. Régen ezek nem fordultak elő, de most egyre gyakrabban.

Gimnazista vagyok és tizedikes. Mielőtt bárki is írná, hogy miért járok így gimibe leírom, hogy az átlagom jelenleg 4,36. Matekból félévkor dicséretes ötös lettem még úgy is, hogy ilyen problémáim vannak. Hiába rossz a helyesírásom, nyelvtanból is ötös vagyok. Viszont irodalomból nem tudom megugrani a 3-t. Túl sok a név és túl sokat kell tanulni egyiknapról a másikra.

Eddig nem mondták a tanárok, vagy nem vették észre ezeket. Lehet, hogy rosszabbodik? Jó lenne elmenni kivizsgáltatni?

(Nem igazán értek az ilyesmihez^_^)

2022. febr. 13. 11:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Keresd meg az iskolapszichológust ő majd tud segíteni.
2022. febr. 13. 15:27
 2/3 A kérdező kommentje:
A szüleim nem akarják, hogy elmenjek bárkihez is. Azt mondják, hogy felesleges. "Nem is vagy az. Hagy abba a képzelgést." Mit lehet ilyenkor tenni?
2022. febr. 26. 20:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Először nem felesleges és ingyen van a vizsgálat, amíg tanulsz. Keres egy gyógypedagógus az iskolában egynek kell lenni valahol. Osztályfőnök is megoldás, mert az iskola is betudd utalni.
2022. márc. 4. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!