Utánvétes vásárlás veszélyei megelőzhezőek-e valahogy?
Magánszemélytől vásárolnék (tehát nem bolt)
Természetesen nyitott az utánvetes vásárlásra.
A probélám az hogy a vásárolt termék ára 250ezer ft.
Amitől félek az az,hogy a futár ugye fizetés előtt nem hagyja megnézni. Utána pedig miutan kifizettem és kibontom lehet nemis az van benne amit válásoltam,na akkor ilyenkor mivan?
Fizetés előtt esetleg nem lehet a terméket kibontani hogy tényleg azvan e benne?
Vagy valami más opció?
Én sem vennék neten ilyen értékű cuccot magánszemélytől!
A magánszemélyekre ui. nem vonatkozik - ha jól tudom - a 14 napos elállási lehetőség.
Teljesen mindegy, a futár előtt bontod-e ki vagy nem. Ő nem szakember, nem tudja eldönteni, azt kaptad-e amit kifizettél vagy amit a hirdetésben láttál, nem tudja ellenőrizni, működik-e, nem tudja ellenőrizni, hogy a használt termék olyan állapotban érkezik-e ahogy azt te képeken láttad.
Nem várhatod el a futártól, hogy olyan témában ítélkezzen és esetleg tanúskodjon, amiről foglma nincs.
Ha pedig tégla van a dobozban ájfon helyett, akkor a szomszéd tanúvallomása pont ugyanannyit ér a bíróság előtt, mint a futáré.
Babakocsit vásárolnék.
Nem a futartól varnam el hogy megitelje az kaptem e amiert fizettem.
Annyit szerettem volna csak hogy fizetes elott ÉN megnezhessem hogy az e tenyleg amiert fizetek
Ennyirol lenne csak szó
Hát ez így megvalósíthatatlan, ha az eladó több száz km-re lakik tőled.
VAgy kialkuldod vele, hogy visszaveszi a cuccot, ha neked megtekintés után nem megfelelő...
De kétlem, hogy ilyesmibe belemenne...
A kérdező - meg még nagyon sokan - arra próbálnak célozni (csak nem merik nyíltan kimondani, nem tudom miért), hogy ha nincsenek a termékkel megelégedve, akkor egyszerűen nem vennék át a csomagot.
Azt nem veszik figyelembe, hogy a csomag át nem vétele feltételezi a csomag bontatlan mivoltát a visszaút előtt, ami értelemszerűen nem valósul meg, ha kibontják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!