Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » MI az a TMUNK? Mire szolgál?

MI az a TMUNK? Mire szolgál?

Figyelt kérdés

Próbáltam google-ön rákeresni, se sehol nem találok rá egyértelmű választ. Tudom, hogy a munkaerő-kölcsönzéshez van köze, és hogy valamiféle adatszolgáltató nyomtatvány, de hogy pontosan mire kell, ki használja, mire jó azt nem tudom.

Valaki le tudná nekem írni? :)

2022. jan. 26. 09:27
 1/3 anonim ***** válasza:

A tmunk a kölcsönbevevői adatszolgáltatás.

Jól írod, munkaerő kölcsönzéskor van ilyen és a kölcsönbevevő adja be (legkésőbb a kölcsönzés első napján).

Tehát a kölcsönzött munkavállaló nav bejelentését a munkaerő kölcsönző cég intézi. És kvázi megerősítésként adja be a partnerük (az a cég, ahol ténylegesen dolgozik a munkavállaló), a tmunkot, tehát hogy tud róla, hogy xy dolgozó az yx cégtől náluk van kölcsönzéssel.

Amúgy hol hallottál erről?

2022. jan. 26. 09:31
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon szuperül leírtad :)

Pályakezdőként munkaügyben dolgozom, egyetemen nem érintettük, pontosan mi az a TMUNK, de a munkahelyemen napi szinten hallom.

Kollégáktól érdeklődtem, de a közvetlen kollégáim nem tudták mire kell (pedig szerintem kéne..)

2022. jan. 26. 10:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Általában a könyvelés vagy hr intézi, de meghatalmazással a kölcsönző cég is tudja intézni.
2022. jan. 26. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!