Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Külföldön élők! Mikor szoktato...

Külföldön élők! Mikor szoktatok le arról hogy az ottani helyi valutában mért árakat átváltjátok forintra pl bevásárlás közben?

Figyelt kérdés
Pl elmentek a helyi szupermarketba és vesztek 10 dollár/euró/márkáért valamit, csináltok fejszámolást hogy Magyarországon abból mit tudnék venni?

2022. jan. 20. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Én nem élek külföldön, de így se számolom át....
2022. jan. 20. 16:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez azt hiszem nem leszokás kérdése, sokkal inkább azon múlik, hogy mikorra tanulja meg, ismeri meg, szokja meg az ember a helyi árakat.

Nekem eltartott jó másfél-két évig, mire automatikusan tudtam az eurót értelmezni, nem kellett sem átszámolni, sem hasonlítgatni a magyarországi árakhoz.

Mondjuk így, több mint tíz év után már fogalmam nincs, mi mennyibe kerül nálatok, úgyhogy ha akarnám se tudnám hasonlítgatni.

2022. jan. 20. 16:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Vagy ameddig meg nem kapod az első euróban mért fizetésed és nem az otthonról hozott mennyiséget kell "beosztani".
2022. jan. 20. 17:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Az nem igazán számít, már csak azért sem, mert már a munkaszerződés aláírásakor tudod, mennyit fogsz kapni. De hiába, ha nem tudod, sok-e egy új pulóverért a 25 euró, vagy hogy a másfél eurós párizsi az drága volt-e vagy óccsó. Az ember egy jó darabig számolgat az ismert egység felé, mert azt tudja viszonyítani a korábbi életéhez.
2022. jan. 20. 17:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak addig szamolgattam ameddig meg nem kaptam az elso fizetesem. Mikor kijottem akkor honapokat kellett varnom a munkaengedelyre es addig a Magyarorszagon megkeresett es nagy nehezen osszesporolt penzem osztottam be.

Pl elmentunk etterembe kajalni es a szamla 2 fore durvan 30 dollar volt, mikozben 1-2 honappal azelott Magyarorszagon 4000 forintbol megkajaltunk ketten. Nem is jartam etterembe akkoriban :D

2022. febr. 3. 03:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!