Most megnéztem a MET országtérképét. Jelenleg -5 és 7 fok között van a hőmérséklet. Az nem húsz fok, ügye?
Egyhetes előrejelzésben és 8 fok a maximum
Egyébiránt mennyire vagy járta a meteorológiában? És semennyire, így nem tudom neked szépen elmagyarázni, mely tényezők alakítják az időjárást, és ezen belül mik okozzák a szélsőséges értékeket.
Ezen a napon (amióta jegyzik), úgy tudom 17 fok volt a legmelegebb Magyarország területén. De mint írtam, nem tudok megfelelni egy troll kérdésre.
Megfelelően van elhelyezve? Nem értek ezekhez, de a meteorológusok magasra, egy kis szekrénykébe helyezik el a hőmérőt, és kettő van belőle: egy száraz és egy nedve. A kettő átlagát veszik.
Ha süti a nap a kinti hőmérőt, még több is lehet. Nálam is volt olyan, hogy a kinti hőmérő 50 foknál elakadt.
Egyes helyeken jelentős eltérés lehet. Ilyenek a lakott helyek is, különösen a városok.
Az utcákban megreked a meleg. A fűtés, a járművek hője stb. mind befolyásolja a helyi időjárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!