Mi a különbség a gáz-pisztoly és a légpuska között?
Teljesen új vagyok a témában, idővel szeretnék egy saját pisztolyt, de csak miután teljesen megértettem a működésüket. Viszont amit a neten találtam, az nem igazán tiszta.
Melyik a jobb? Miért? A légpuska acél golyóval működik, nem túl veszélyes az? Mekkora a hatásos lőtávolság?
"Teljesen új vagyok a témában, idővel szeretnék egy saját pisztolyt, de csak miután teljesen megértettem a működésüket. Viszont amit a neten találtam, az nem igazán tiszta.
Melyik a jobb? Miért? A légpuska acél golyóval működik, nem túl veszélyes az? Mekkora a hatásos lőtávolság?"
Ez nem így működik,mert más az műszakilag..
Tudod,van ilyen dolog hogy joule,nem mind1 hogy 2,8 joule-os puskával lövöldözzöl,hanem 100 joule-os puskával..
Magyarán:ez nem olyan mind az rendes puska,mert az golyója is más..
a joule mértékegységet nem teljesen értem, bevallom fizikából nem vagyok a legélesebb kés a fiókban :)
azért annyira sületlen sem vagyok, hogy ne tudjam, más golyója van :) :) egy pici segítséget szeretnék, hogy melyiket éri meg megvenni :)
6
Ez olyan mint egy autó..
Egy 1200-as szigulival nem fogsz forma 1-esezni meg bármilyen komolyabb autóversenyen rész venni(maximum ha kicserélik az motort meg az kerékalvazat),de egy Mitsubishi lancer 7-el full feltuningolva és komolyabb autóversenyen tudok rész venni.
Ez legyen a légpuska (Zsiguli),meg az gázpisztoly (lancer).
Ez az különbség,mert mondjuk zsigulinak felnovelik az teljesítményét,akkor talán egy komolyabb versenyen rész tud venni.
Lancer azért jobb,mert alapból gyorsabban gyorsul föl, vagyis alapból van kicsit értelme.
Vagyis gázpisztoly azért jobb,mert mondjuk közelről (1 méteren belül) valakit pofán lősz,akkor marad nyoma(égési sérülés),de még ki is loheted az szemét.
Légpuska azért nem érdemes,mert esetleg olyan mint az szúnyog csípés,de komolyabban nem sérül meg.(vagyis ha 6 joule lövöldözöl)
De az a baj,hogy gázpisztoly engedély kell kérni,de mondjuk annyiból áll hogy rejtve elviszed,mondod az sztájszt,ha nincs büntetett elő életed akkor okés vagy,fizetsz úgy 2000-5000 ezer forintot és pipa.
De amúgy azért nem ajánlott legpisztolyal hadonászni mert ügye gázpisztolyon mindig rajta szokott lenni.
Amúgy 3 gázpisztoly márkát érdemes venni:
Röhm
Keserű
Alfa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!