Előbb érdemes megtanulni rendes gitáron játszani, vagy egyből lehet basszus gitáron tanulni?
Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni gitározni és érdekel hogy esetleg melyik nehezebb vagy esetleg tanár nélkül is meg tudom-e tanulni otthon? Köszönöm előre a válaszokat! :)2021. dec. 28. 01:45
11/14 anonim válasza:
#10. Azt írtam, hogy sokkal jobban fogja érteni. Látom a növendékeimen, hogy így van, de biztos másnak más tapasztalata van. Mivel a kérdező autodidaktaként állna neki, sztem jobban jár a gitárral, mert nagyobb rálátást szerez, a megismert harmóniákat jobban ki tudja majd fejezni stb. Még három tábortűzi dalból is.
12/14 anonim válasza:
#10: Ha tanítasz, talán megvan, hogy manapság minden gyorsabb. A tanítvány azonnal szeretne játszani, sikerélményt szerezni. Nincs is ezzel baj. Viszont az a tudás, amit egy harmóniatáblázatból megszerez és alkalmazni is tud az nem igazi. Csak egy gép lesz, ami(aki?) a szöveg felett lévó szimbólumot megszólaltatja. Az igazi tudás az lenne, ha annak a szimbólumnak tudná a helyét a hangnemben, funkcióját a dalban, önmaga felépítését. És remélem a kérdező is olvassa. Nyugodtan lehet basszusgitárral kezdeni, főleg, ha van egy értelmes tanár, aki segít. Illetve, ha biztos vagy benne, hogy nem frontarc gitáros akarsz lenni, hanem basszusgitáros-amúgy főhősség így sem kizárt, példa Demjén (Rózsi)Ferenc!
13/14 Waff válasza:
Szerintem a kezdők nagy része úgy kezdi, hogy párosítja az akkord jelölést a kézformával, és miután begyakorolta, simán lefogja, pengetgeti, esetleg énekel rá. Ettől nem lesz senki "gép", sem gépies. Majd idővel kialakul, rájön akár magatól, akár utánajár, akár a tanára rávezeti a mögötte rejlő elméletre, hogy mit és miért játszik. Szerintem felesleges es a kedvet is nagyon könnyen elveheti rögtön a száraz elmélettel kezdeni. Sőt...ha megy már a gyakorlati rész, egy idő után könnyebben összeáll a fejbeb az elmélet-mozaik.
14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.
2022. jan. 2. 20:40
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!