Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért jön ki magától a kenőcs...

Miért jön ki magától a kenőcs a tubusból?

Figyelt kérdés

Most teljesen mindegy milyen kenőcsről van szó.Egy picikét nyomok a tubuson,de tényleg picit,jön belőle pici,felviszem az adott területre.Vissza akarom tenni a kupakot,de közben jött még cucc a tubusból,mintha nyomtam volna továbbra is.Pedig nem :)

Ha meg utána használom,és nem nyomom,akkor meg az istenért se akar magától jönni.Megint csak kicsit nyomom meg,ami kijön azt felviszem az adott területre,de közbe már megint jön magától a tubusból,pedig hozzá se nyúltam :)

Van valami magyarázat erre?

2021. dec. 27. 18:53
 1/1 anonim ***** válasza:

A nyomás miatt ami benne keletkezik. Mikor elveszed a kezed róla akkor is még lehet olyan erővel nyomtad meg, hogy még volt benne nyomás. Mivel ezek a kis gélek egészen folyékonyak néha minimális erőhatásra is kifolynak. Nekünk fel se tűnik hogy nem elég finom/gyengéd az érintésünk.

( Ez olyan mint ha meg akarnál simogatni egy muslicát aztán látod, hogy agyon nyomtad pedig nem akartad. )

Na meg ha nem rugalmas a tubus pl. műanyag, hanem ilyen vékony fém tubus akkor az az érintésed után vissza se veszi az eredeti alakját és (horpadt lesz úgymond) és az is nyomást gyakorol a tartalmára. És mikor te leveszed a kupakot kijön.

Az meg, hogy mikor nem nyomod és nem jön, olyan mint amikor a szívószálnak befogod a végét és benne marad a víz ha felemeled.

Elnézést, hogy nem tudtam tudományosan elmagyarázni mert amúgy hétköznapi fizika. De azért remélem hasznos a válaszom.

2021. dec. 30. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!