Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ki dönt Pécsett a buszbérletek...

Ki dönt Pécsett a buszbérletek érvényességi idejéről?

Figyelt kérdés
A probléma az, hogy a havi, ill a negyedéves bérlet,a naptári hónap ill,a negyedév1.napjának0.00órájától,az adott időszakot követő hónap,5.-én 24.00 óráig érvényes.De az emberek zöme csak minden hónap 10.-e,vagy 12.-e körül kapja meg a fizetését,nyugdíját,vagy járanékát.Miért nem ehhez igazodik a bérletek érvényességi ideje?
2010. szept. 7. 12:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Gondolom azért mert 1-én kezdődik a hónap és a végén még adnak pár nap haladékot a megvásárlására. Nem hinném, hogy az emberek zöme 10. után kap fizetést. Egy része biztos akkor, de nem döntő része. Valahol meg kellett húzni az érvényességi határt. Hogy nézne ki egy olyan havibérlet amely másfél hónapig tartana? Egy évben csak 8 havibérletet vennének az emberek és nem 12-t. Csődbe menne a közlekedési vállalat. :)

"Rendszerváltás" előtt az " átkosban" mindenki 1-én már megkapta a fizetését, és 5-ig meg is tudta venni a bérletet, gondolom akkor és azért alakult így.

2010. szept. 7. 13:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem igaza van a kérdezőnek, nálunk is mindenhol elég nagy gáz, hogy a buszbérlet 5.-étől 5.-éig van, és szinte minden dolgozó 10.-én kapja a fizetést, így előző hónapban el kell tenni bérletre, holott a félretett pénz jól jönne a megélhetéshez.

Ha 10.-étől 10.-ig lenne a bérlet is ugyanúgy 12 bérlet lenne eladva.

De a legjobb megoldás a BKV- féle 30 napos bérlet lenne.

2010. szept. 7. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!