Omárt, a Hazing sziget lekóját megvádolták, hogy ellopott egy elefántot. Omár a bíróság előtt egyetlen mondatot mondott, amiből kiderült, hogy nem ő volt a tettes. Mi lehetett ez a mondat?
Figyelt kérdés
Fontos tudni, hogy a Hazig szigeten két féle ember él: a lovag és a lókötő. A lovag minden esetben csak igazat mond, a lókötő, csakis hazudni képes. Omár is ezen két típus valameikébe tartozik.
Na, hogy hangzik a mondat?
2010. szept. 6. 19:32
1/9 anonim válasza:
Nem a Hazing szigeten lakom és én loptam el
2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos a feladatban leírt tényeket nem lehet megcáfolni. (tehát ott lakik) és nem lehet többtagú a mondat.
2010. szept. 7. 13:39
4/9 anonim válasza:
de nem cáfoltam meg,csak mivel ő lókotő ezért hazudik
5/9 A kérdező kommentje:
Jéé ténleg, ez jó! :D Nem a Hazing szigeten lakom és én loptam el. Csak az a baj, h nem lehet többtagú a mondat. Úgy viszont lehetetlen.
Még az is jó am, h Omár vagyok és nem én loptam el.
2010. szept. 8. 14:10
6/9 anonim válasza:
de ha nem lehet többtagú akkor sosem lesz jó mert az és sel már többtagú
7/9 A kérdező kommentje:
jaja
2010. szept. 9. 13:39
8/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Sikerült választ kapnod? Ha igen kérlek meg}írnád nekem?
Itt töröm a fejem, de sehogy se kapok megoldást! Érdekelne...
Köszi előre is!
9/9 anonim válasza:
Van egy brilliáns válaszom: Nem tehettem, épp a lovamat hágtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!