Ki hisz abban, hogy mindenkinek meg van irva a sorsa? Pl:gondolok arra, hogy megálmodjuk mi fog velünk történi, vagy valakivel stb? Akkor ezek miért vannak?
A sors csak egy utat mutat, alakítanod neked kell!
Én hiszek benne
Hát ez a "megvan írva a sorsunk" arra vall,hogy hiszel Istenben(Vagy legalábbis abban,hogy van valaki,aki megírta a sorsot)Mégpedig ha már itt tartunk,akkor a Biblia írása szerint:Az emberek szabad akaratot kapnak.Szóval a Biblia szerint nincs megírva.
Amúgy én nem hiszek ebben,mert a sorsunkat mi alakítjuk.Ha én kiállok most egy kamion elé,azt szabad akaratból teszem,nem a sors "mondta"...
Utolsó válaszoló vagyok.
Akkor kérdezem én,hogy az,aki szegény a születése után teszemazt 5perccel meghal,azért halt meg mert teljesítette a küldetését?Uggyanmár.
Ha részben tudományos, realista értékű választ szeretnél kapni, akkor:
1. A természettudományok nem ismerik az előre megírott történéseket. Többek között időparadoxont okozna.
2. Az, hogy dolgokat megálmodsz, nincs bizonyítva. Ezek csak hiedelmek, amik helytelen következtetésekből adódnak.
(Pl. ha egy repülőszerencsétlenség előtt valaki repülőszerencsétlenséget álmodik, az lehet véletlen egybeesés is - olyanannyira, hogy ha számba vesszük, mennyi repülőszerencsétlenség volt már, amit senki nem jósolt meg (ezért ezt valahogy kihagyjuk az elemzésből), meg azt, hogy mennyien félnek konkrétan a repüléstől, vagy attól, hogy valamelyik szerette pont áldozatul esik és e félelmét meg is álmodja, akkor nem valószínűtlen.)
3. Amiért mégis van valami sors-érzése az embereknek, az amiatt is van, hogy az emberek többsége azt hiszi, hogy teljesen ura az életének és a döntéseinek, de a pszichológia már több évtizede (Eric Berne: Emberi játszmák, 1964) ismeri a tudatalattinak a hatalmát a döntéseinkben. Van valami bennünk megírt "sorskönyv", ami tudat alatt arra ösztökél minket, hogy bizonyos döntésfajtákat hajlamosabbak vagyunk meghozni, mint másokat.
4. A külső környezet korlátai is megszabják, mikor mi történhet veled.
5. Végül a valószínűségszámítás-statisztika is nagyban befolyásolja az ember életét.
A fentiek mellé jön a szabad akaratnak nevezett fél-illúzió, együtt teszik ki az ember életútját, vagy a "sors" szerű fogalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!