Kaparós sorsjegyeket arusito helyeken van egy papir, hogy melyik szamu szelveny fizet/nem fizet es mennyit vagy hogy mukodik?
Kódok vannak a lekapart felület alatt.
A sorozatszám pedig egy plusz azonosító.
A papíron azt "leste", hogy létező, és eladott sorsjegyet vittél vagy nem.
Így van ahogy írják. Szám alapján nem lehet tudni. Szép is lenne :)
Viszont érdekesség hogy vannak rajta betűk, jelek. Van olyan haverom aki csak megkaparja egy kicsit a közepe táján, és tuja hogy a szelvény nyert-e - vagy sem. Ha nem nyert úgy dobja is ki a kukába (hogy 98%-ban le se kaparja a többit).
Azt uvegtigris ota sejtem, hogy az eladok se tudjak a nyeroszelvenyeket.
De akinek visszavittem nem csippantott. Amit lekapartam az alatt volt egy kod, ami alapjan tudta hogy 1000 ft lesz?
A papíron, listában azt ellenőrzi, hogy nincs-e a sorszáma az ellopott, letiltott sorsjegyek között.
Ha olyat vinnél be, amit nem eladtak, hanem elloptak, akkor hiába lenne rajta akár a főnyeremény, akkor se jutnál hozzá.
Itt a postás csaj kicsit megcsúszott a sorsjegyekkel, mivel nem volt rendszeres belső ellenőrzés, ezért úgy gondolta lekapar olyan sorsjegyeket is, amit egyébként nem tud kifizetni. Pechjére nem volt közöttük nagyobb nyeremény, így mire ellenőrzésre került sor, már 600 ezerrel tartozott a postának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!