Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan írhatom meg a lent...

Hogyan írhatom meg a lent említett SQL Exceptiont?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű adatbázisról van szó, alkalmazottakkal, fizetéssel...tarkitava.

Exception handling a tema, es mar 5 o raja probalom ezt az egyszerű kérdést megoldani, de sehogysem működik segítség!!

Ki kell cserélném az adatbázisomban annak a személynek a fizetését(salary), akinek az employee_id -ja 129, azzal a személyével, akinek a neve(first_name) 'Peter'.

Nem ugyan az a személy.Az exception handling része pedig, hogy ha:

1, nem létezik peter first_name -vel megáldott személy, akkor az összes alkalmazott fizetésének az átlagát kell kinyomtatnom(avg(salary)).

2, Amennyiben több (first_name)'Peter' van az adatbázisomban annak a Péternek a (salary)fizetését kell kinyomtatnom, aki a legkevesebbet keresi.

A select, update...statementek mind mukodnek kulon, kilo, a kodom fut is, csak éppen sosem megy bele az exception részbe...

3 Peter van az adatbazisban.

Eddig egy procedure készítésével szerettem volna megoldani a feladatot.

HELP!!:,,(( Koszii

#SQL #Exception handling
2021. nov. 25. 18:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez nagyon rosszul hangzik így. Nem publikus a kód?
2021. nov. 25. 20:09
 2/3 A kérdező kommentje:

De igazabol az, csak nem akartam keplinkelessel szórakozni, mert gondolom, aki érti a dolgát egy is érti, hogy miről van szó :D

Igazából maga az adatbázis az csak hazafeladathoz kaptuk, szóval egy nagyon basic SQL database képzelj el(oracle).Ami itt fontos az csak az employees asztalról kerülne a kodba, aminek a legklasszikusabb elemei vannak, mint first_name, last_name,salary,email...ha úgy gondolod, hogy tudnal segíteni, szívesen elküldöm a kódot is, amit Oracle SQL developerben le tudsz futtatni es hozzáférsz az egész adatbazishoz :) Van meg egy ennél nehezebb feladat is amihez hozza sem tudtam kb kezdeni eddig :ssss

2021. nov. 25. 20:48
 3/3 A kérdező kommentje:
*a kerdesem amugy stackoverflowon es redden is feltettem de eddig senki nem válaszolt :s
2021. nov. 25. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!