Jó ötlet az esti érettségi?
Szerintem - ha ilyen problémáid vannak - feltétlen megéri.
Én már régebben, munka mellett jártam esti gimibe, és úgy tettem le az érettségit. Ha minden órára bemész - ami persze nem kötelező, de szükséges -, akkor ugyanúgy el tudod végezni, ahogy a nappalin.
Tehát jó tanuló vagy nappalin, csak túlstresszeled.
Nem esti kell ide, hanem csak iskolaváltás. Menj egy kevésbé erősbe (vagy csak kevésbé szigorúba).
Keresd meg az iskolapszichológust, kérj tanácsot az ofődtől meg más tanároktól, akikben megbízol, és főleg a szüleidtől. Ők ismernek személyesen, mi meg nem.
Nagyon sok olyan diák van, aki nagyon is jó helyen van a nappali képzésen, csak a hozzáállásán kéne változtatnia, hogy ne izguljon annyira, vagy esetleg másik osztályba vagy iskolába kéne mennie és megoldódna a gondja. Ha a tanáraid megaláznak (vagy csak úgy érzed), lehet, hogy másik osztályba átmenni is elég volna. Ha mindent megteszel, mégsem vagy elég jó, talán egy kevésbé erős iskolára (de azért nappali tagozaton) lenne szükséged.
Az estin azért nagyságrendekkel kevesebbet lehet tanulni, kár lenne egyből lemondanod egy csomó mindenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!