Miért kérik, hogy kupak nélkül tegyük a műanyag flakonokat a szelektív gyűjtőbe?
Figyelt kérdés
A kupak is műanyag,nem?2008. dec. 13. 09:45
1/7 anonim válasza:
Igen, de a kupakot máshová gyűjtik mondjuk például az iskolánkban kupakgyűjtés van. Az egy külön dolog. Meg ha a kupakot rácsavarod az üvegre, akkor marad az üvegbe levegő, kivéve ha előbb az üvegre rátaposol és úgy csavarod rá a kupakot. Szerintem gyűjtsd a kupakokat, még arra is jól jöhet, hogyha egy otthoni üvegednek eltűnt a kupakja és legalább van tartalék. :)
2/7 anonim válasza:
Azért, mert a két műanyag nem azonos. Mindkettőt újra lehet hasznosítani, de a folyamat során az egyik "szennyezné" a másikat.
3/7 A kérdező kommentje:
Aha...így már érthető.
Köszönöm!
2008. dec. 13. 10:53
4/7 anonim válasza:
Az üveg nyakán marad egy darab színes műanyag akkor az leszedik róla a gyárban vagy az marad rajta?
5/7 anonim válasza:
nem tudom miért pontozták le a harmadikat, amikor nagyon jó meglátással világított rá a második válaszban lévő logikai hibára...
azért kell leszedni a kupakot, mert ha rajtamarad, akkor esztelen erő kell az összepréselésükhöz. (próbáld ki, hogy rácsavarod egy üres üvegre a kupakot és megpróbálod összetaposni.) Ráadásul amikor végre enged az anyag, akkor szó szerint robban a flakon.
Tömörítés nélkül viszont nagyon gazdaságtalan a szállítás.
7/7 anonim válasza:
Sziasztok! Itt azt írja, hogy: "Üdítős, ásványvizes PET-palackokat, kiöblített háztartási flakonokat és azok lecsavart kupakjait"
azaz szerintem be lehet őket dobni, csak lecsavarva.
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!